Politie Groningen

Donderdag 9 oktober 2008

Provincie Groningen, 09-10-2008

Groningen: motorrijder moet rijbewijs inleveren

De politie heeft woensdagmiddag op de Roderwolderdijk een 35-jarige man uit Zuidhorn bekeurd. De man werd op zijn motor geklokt op een snelheid van 139 km/uur, waar 60 km/uur is toegestaan. Vanwege de overschrijding van de maximumsnelheid met 79 km/uur werd het rijbewijs van de Zuidhorner ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: toeterende automobilist rijdt gevaarlijk

De politie heeft woensdagmiddag op de Oostersingel een 25-jarige man uit Den Haag aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. De Hagenaar ergerde zich in de Nieuwe Sint Jansstraat aan een groep fietsers. Twee keer toeterde de verdachte naar fietsers en hij gaf bovendien extra gas. Bij het verkeerslicht probeerde de bestuurder zijn auto tussen fietsers door te drukken. Op dat moment werd hij door agenten aangesproken. De Hagenaar had volgens eigen zeggen geen zin in een controle en ging er vandoor. Hij reed met hoge snelheid over het Schuitendiep en ook door het voetgangersgebied in de Poelestraat. De man werd even later in de Oostersingel bij zijn auto aangetroffen en ingerekend. Hij bekende het gevaarlijke en onveilige rijgedrag. Daarnaast werd vastgesteld dat de verdachte niet over een rijbewijs beschikte. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: man door verkeerde remactie onderuit

Een 49-jarige man uit Haren is woensdagmiddag op de Emmalaan gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De Harener was door een verkeerde remactie met zijn fiets onderuitgegaan. Hij moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis worden gebracht. De fiets van het slachtoffer werd op het politiebureau in Haren geplaatst.

Groninger: buurman overloopt inbreker

Een 34-jarige man uit Groningen heeft woensdagavond in de Radijsstraat een inbreker overlopen. De Stadjer werd opgeschrikt door glasrinkel bij de woning van de afwezige buren. Hij betrapte de inbreker op heterdaad bij het pand. De 34-jarige sprong vanaf de eerste etage naar beneden en pakte de inbreker vast. Op dat moment kreeg hij pardoes een klap met een laptop. Hij moest de man hierdoor loslaten. De inbreker wist ondanks een uitgebreide zoektocht toch te ontkomen. De buurman liep door de klap geen letsel op. De inbreker bleek een ruit van de woonkamer te hebben geforceerd. Vermoedelijk heeft hij alleen de laptop gestolen. De politie beschikt over een signalement van de dader en stelt een onderzoek in.

Groningen: man valt van drie hoog uit raam

Een 19-jarige man uit Groningen is woensdagavond gewond geraakt bij een ongeval in de Poelestraat. De man was samen met anderen muziek aan het luisteren. Het slachtoffer zat op de vensterbank en leunde tegen een raam dat weliswaar dicht zat, maar niet met een klink vast was gezet. Hierdoor ging het raam open en viel de 19-jarige achterover van drie hoog naar beneden. Hij kwam via de luifel van een winkel op een rek terecht. Het slachtoffer is met in ieder geval beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: fietsster gewond na val

Een 24-jarige man uit Groningen is woensdagnacht in de Astraat gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw was door onbekende reden met haar fiets ten val gekomen. Zij moest met een wond aan de kin en gebitschade naar het ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: Fries aangehouden voor beroving

De politie heeft woensdagavond op de Grote Markt een 35-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor diefstal met geweld. De Fries kreeg onenigheid met een 19-jarige man uit Groningen. Hierop kreeg een 20-jarige man uit Groningen een klap op zijn hoofd. Ook de 19-jarige kreeg een klap tegen zijn hoofd. Het slachtoffer werd verbaal en met bewegingen door de verdachte bedreigd. Op een onbewaakt ogenblik wist de Fries de portemonnee van de Stadjer af te nemen. De inmiddels gewaarschuwde politieagenten konden de verdachte even later inrekenen. Zij troffen de portemonnee van de Stadjer bij de Fries aan. Hij werd ingesloten in het cellencomplex. De portemonnee is teruggegeven aan de eigenaar. De Stadjer constateerde dat er geld uit zijn beurs was verdwenen. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: Stadjer aangehouden voor poging tot beroving

De politie heeft woensdagnacht op de Vismarkt een 47-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot beroving. Een 31-jarige man uit Groningen stond buiten een café in de Oude Kijk Int Jatstraat. Hij zag plots een vouwfiets op de rijbaan liggen en wilde het voertuig van de weg halen. Op dat moment werd de 31-jarige beetgepakt door de verdachte en hij kreeg een klap tegen het gezicht. De man eiste vervolgens geld van het slachtoffer. De Stadjer koos eieren voor zijn geld en vluchtte een kroeg in. De politie kon de straatrover korte tijd later opsporen en inrekenen. Hij zal vandaag worden gehoord.

Scharmer: A7 afgesloten na afvallende lading

De A7 is woensdagavond tussen Westerbroek en Kolham enige tijd afgesloten geweest. Een 42-jarige automobilist uit Froombosch reed met zijn aanhanger over de A7. De man vervoerde onder anderen planken en stukken tapijt. Op enig moment is het afdeknet losgeschoten en verloor de man een deel van zijn lading. Achterop komende autos konden de lading niet ontwijken. In totaal waren er bij het incident tien autos betrokken, waarvan de meeste lichte schade opliepen. Op het wegdek lagen stukken vloerbedekking en glas. De opruimwerkzaamheden hebben zon twee uur in beslag genomen. Eén auto moest worden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op voor de afvallende lading.

Aduard: bromfietscontrole

De politie heeft woensdagochtend op verschillende locaties in Aduard bromfietsen gecontroleerd. In totaal zijn 29 bromfietsen gecontroleerd en zijn er 9 bekeuringen uitgeschreven: te hoge constructiesnelheid (6x), niet kunnen tonen rijbewijs (1x), geen verlichting (2x).

Ter Apel: flessen drank gestolen

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag tientallen drankflessen weggenomen uit een pand aan de Nomdenweg in Ter Apel. Vermoedelijk zijn de dieven binnen gekomen via een raam. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de inbraak.

Muntendam: scooterbestuurder gewond

Een 16-jarige scooterbestuurder uit Muntendam is woensdagmiddag gewond geraakt. De jongen reed over de Bovenweg in zijn woonplaats. Op een kruispunt zag hij een 32-jarige automobilist uit Farsum te laat. De jongen probeerde door fors te remmen een aanrijding te voorkomen. Hij gleed hierbij onderuit en kwam alsnog tegen de auto aan. Hij is met knieletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: fietsendief aangehouden

De politie heeft woensdagavond op het Museumplein in Veendam een 18-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden. De man probeerde een zadel van een fiets af te halen. De fiets waar hij bij stond had verse braaksporen bij het slot. Bovendien was de man in het bezit van een knipschaar en ander gereedschap. Hierop is de man aangehouden. De fiets is meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. De Veendammer is na verhoor heengezonden.

Veendam: automobilist gewond

Een 27-jarige automobilist uit Veendam is dinsdagnacht gewond geraakt. De man reed over de N33 bij Veendam. De man moest volgens eigen zeggen uitwijken voor een andere auto en belandde via de berm in de naastgelegen sloot. De bestuurder is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Leek, Lindensteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 350, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 65 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1754, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Weende, N976: aantal geregistreerde voertuigen: 341, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.