Stadsdeel Amsterdam-Noord

Eerste woning CAN opgeleverd

Woensdag 8 oktober overhandigde portefeuillehouder Kees Diepeveen de sleutel aan de bewoners van de eerste nieuwbouwwoning in Elzenhagen Noord. De nieuwe woonwijk is een onderdeel van ontwikkelingsgebied Centrum Amsterdam Noord (CAN). Bij overhandiging van de sleutel steeg een enorme Zeppelin op om ook de rest van Amsterdam en omgeving te laten weten dat er van alles gebeurt in CAN.

Kees Diepeveen is blij met deze eerste woningen:

" Amsterdam-Noord is een kralensnoer van dorpen, wijken en dijken. Elzenhagen is een nieuwe parel, een waardevolle toevoeging aan dit snoer. Elzenhagen sluit aan bij de vernieuwing van Noord. Ik hoop dat de nieuwe bewoners snel het Noordgevoel zullen ervaren én er zelf een eigen bijdrage aan zullen leveren. "

Op loop- en fietsafstand van winkelcentrum Boven `t Y en recreatie- en natuurgebied Het Twiske worden de komende weken 45 woningen opgeleverd. Dit zijn de eerste woningen van Centrum Amsterdam Noord, waar in totaal circa 3.300 woningen komen. De eerst opgeleverde woning is gelegen in de buurt Elzenhof, een rustige, kindvriendelijke omgeving. Een deel van de nieuw te bouwen woningen sluit door de kleurstelling en het materiaalgebruik aan bij de traditionele bouwstijl van de Zaanse huizen, die je ook in de nabijgelegen dorpen en stadjes aan het IJ en IJsselmeer tegenkomt. Al eeuwenlang wordt daar de houten bouwstijl toegepast die zo kenmerkend is voor de woningen in die omgeving. Anders dan hun traditionele voorlopers, zijn de woningen in Elzenhof van binnen opvallend ruim en licht, wat wordt versterkt door het gebruik van veel ramen. De meeste woningen hebben parkeergelegenheid op eigen grond; iets wat redelijk uniek is in Amsterdam. De architectuur van deze eerste woningen is van Inbo-Architecten uit Woudenberg. Alle woningen zijn verkocht.

Woningen, winkels en voorzieningen
Tussen nu en 2015 wordt tussen winkelcentrum Boven 't Y en het Noordhollandsch Kanaal gebouwd aan een fantastisch centrum voor Amsterdam Noord. In CAN wordt het comfortabel wonen, werken en winkelen. En er zijn in CAN talloze mogelijkheden voor ontspanning. Een aantrekkelijk winkelcentrum, diverse sportclubs, gezellige cafés, de nieuwste films, restaurants waar je smakelijk kunt eten. Voor iedereen is er straks iets te doen. In CAN vindt iedereen ruimte om te wonen. Starters die een eerste eigen woning zoeken, gezinnen die een tuin willen, maar ook ouderen die liever in een appartement met fantastisch uitzicht wonen. Er is heerlijk veel groen in de omgeving, om te wandelen of de hond uit te laten. Ben je in de stemming om de drukte van de stad op te zoeken, dan ligt het centrum van Amsterdam binnen handbereik. Op de fiets, met de auto of vanaf 2013 met de Noord/Zuid-lijn, je bent er zo. De andere kant op vind je de rust van het landelijk gebied van Waterland. Een plek om op zondagmorgen te golfen of wandelen of lekker actief te joggen en skaten. Meer informatie over CAN is te vinden op www.centrumamsterdamnoord.nl

CAN-partijen
De ontwikkeling van CAN is een project van de Gemeente Amsterdam (een samenwerking tussen de Centrale Stad en Stadsdeel Amsterdam-Noord in de vorm van projectbureau Noordwaarts) in samenwerking met CZAN Ontwikkeling CV en ING Real Estate Development. CZAN is een combinatie van Blauwhoed/Eurowoningen, AM, Vesteda, Stadgenoot, Ymere en Kristal Projectontwikkeling bv.