Gemeente Bennebroek


9 oktober 2008

Burgemeesters van Bennebroek en Bloemendaal op bezoek bij ouderen

Op 2 oktober was het nationale dag van de ouderen. Ook in de gemeente Bennebroek werd deze dag gevierd. De ouderenorganisaties van Bennebroek hadden gezamenlijk een programma in elkaar gezet voor alle 55-plussers uit Bennebroek.

De dag stond in het teken van de fusie tussen Bloemendaal en Bennebroek en werd daarom deels gefinancierd door het comité Ophef in Bennebroek.

Ruim 50 personen hadden zich ingeschreven voor het ochtendprogramma. De huidige burgemeester van Bloemendaal, Wim de Gelder, was aanwezig bij het ontbijt en sprak de aanwezigen toe. 's Middags nam waarnemend burgemeester van Bennebroek, Ria Beens, samen met ruim 100 ouderen uit Bennebroek deel aan de lunch. Na de lunch woonde zij nog een deel van het muziekprogramma bij. Zowel 's morgens als 's middags konden de aanwezigen genieten van 'oude plaatjes' van Bennebroek.

In haar toespraak vertelde burgemeester Beens blij te zijn met de grote opkomst en juichte zij dit initiatief toe. 'Het is goed om te merken dat er in Bennebroek zo veel organisaties actief zijn voor ouderen. Blijf dit soort activiteiten organiseren, ook als we straks gefuseerd zijn met de gemeente Bloemendaal'.