Gemeente Spijkenisse


Chinees restaurant mag niet gesloten worden

09 oktober 2008

Op 07 oktober 2008 heeft de voorzieningenrechter een voorlopige uitspraak gedaan inzake het sluitingsbevel van het Chinees restaurant Lotus in Spijkenisse.

Burgemeester Salet heeft de sluiting bevolen, omdat de Wet arbeid vreemdelingen in juli is overtreden. In het restaurant werkte op dat moment illegaal een vreemdeling. De afgelopen jaren is vaker een dergelijke overtreding bij het restaurant geconstateerd.

De voorzieningenrechter heeft vooralsnog geoordeeld dat de wet niet is overtreden, maar sluit dat ook niet helemaal uit.

Een van de overwegingen van de rechter is dat sluiting grote financiële gevolgen voor het restaurant met zich meebrengt. De rechter heeft besloten om het sluitingsbevel voorlopig te schorsen tot na de afhandeling van het bezwaarschrift tegen het sluitingsbevel.

De rechter spreekt geen oordeel uit over de vraag of het besluit om het restaurant te sluiten terecht of onterecht is genomen. Dit aspect zal in verdere behandeling van het bezwaarschrift en een eventuele beroepsprocedure aan de orde komen.