Politie Haaglanden

Persberichten 9 oktober

Haaglanden, 09-10-2008

Inbreker steekt bewoner

Den Haag Een 28-jarige Hagenaar overliep woensdag 8 oktober om 22.15 uur in de Vreeswijkstraat een inbreker. De Hagenaar zette zijn vuilniszak buiten en zag dat een man aan het inbreken was in een woning aan overkant van de straat. Hij sprak de man aan, waarop vrijwel direct een worsteling ontstond. Hierbij werd de buurtbewoner met een schroevendraaier in zijn schouder gestoken, waarna de man op een fiets kon ontkomen. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. De politie zette direct een groot gedeelte van de wijk af in de hoop de verdachte te kunnen vinden. Hierbij werd gebruikt gemaakt van een speurhond. Ondanks alle inspanningen wist de man te ontkomen. Het signalement van de man is als volgt: Hindoestaanse afkomst, leeftijd circa 20 jaar, lengte 1.70 meter. Junkachtig uiterlijk. De man droeg een wit petje. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis behandeld aan een steekwond en kon daarna weer naar huis. Bent u getuige geweest van deze zaak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000.

Politie zoekt getuigen: overval op een reisbureau

Den Haag Een nog onbekende man overviel woensdag 8 oktober rond 18.00 uur de 54-jarige Haagse eigenaar van een reisbureau aan de Beeklaan. De man wilde net zijn winkel af gaan sluiten toen de verdachte binnen kwam en het slachtoffer naar de grond werkte en beroofde. Een passerende getuige hoorde het slachtoffer roepen dat hij was overvallen. Zij zag de kennelijke dader op een bruine herenfiets springen en vervolgens de Paul Krugerlaan in fietsen. De verdachte had een mager postuur, Marokkaans uiterlijk, een grote bos haar en hij droeg een witte trui met spijkerbroek. Was u getuige van deze overval of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachte? Bel dan met de recherche van politiebureau Segbroek via: 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via: 0800-7000.

Politie zoekt getuigen mishandeling 13-jarige

Den Haag Een groepje klasgenoten fietste woensdag 8 oktober rond 13.00 uur over het fietspad van de Juliana van Stolberglaan net voor de kruising met de Laan van Nieuw Oost-Indië toen één van hen een duw kreeg van een nog onbekende man op een fiets. Deze 13-jarige jongen uit Leidschendam zei hier wat van en vervolgens kwam de man achter hem aan en sloeg hem op zijn achterhoofd. Toen het slachtoffer vroeg waarom de verdachte dit deed, kreeg hij nog een klap in zijn gezicht. De verdachte had een fors postuur, was ongeveer 1.70 lang, kalend met grijs haar en hij droeg een bruine jas, zonnebril en bruine bergschoenen. Hij fietste weg op een groene mountainbike in de richting van Voorburg. Was u getuige van deze mishandeling of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachte? Bel dan met de recherche van politiebureau Overbosch via: 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via: 0800-7000.

Vrouw beroofd van telefoon

Den Haag Een 47-jarige Haagse werd woensdag 8 oktober in de van Brakelstraat beroofd van haar mobiele telefoon. De vrouw liep omstreeks 01.00 uur in de van Brakelstraat toen zij van een onbekende man een duw kreeg en van haar mobiele telefoon werd beroofd. Omdat de vrouw zich nog net kon vastpakken aan een elektriciteitskast, voorkwam zij dat ze op de grond viel. De man had het volgende signalement: Noord-Afrikaanse afkomst, 20 à 30 jaar oud, ongeveer 1m65 lang. De man had een rond, bol gezicht zonder gezichtsbeharing, bruine ogen en kort donkerbruin haar. Hij was gekleed in een zwarte leren korte jas met daaronder een blauwe spijkerbroek en bruin suède schoenen. Op zijn hoofd droeg hij een pet met een witte klep. Heeft u woensdagmorgen iets van deze beroving gezien of heeft u informatie die kan helpen de dader te vinden? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Karnebeek via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Man met gestolen fiets

Den Haag Politieagenten zagen donderdagmiddag 8 oktober om 13.30 uur een 48-jarige Hagenaar op de Laakkade staan met een hagelnieuwe damesfiets. De agenten besloten de man aan te spreken waarna al snel bleek dat de fiets een dag eerder was gestolen bij het NS-station Mariahoeve. Zij hielden de man direct aan en de eigenaresse kreeg supersnel haar gestolen fiets terug.

Scooter rijdt voetganger aan

Den Haag In de Parkstraat raakte woensdagmiddag omstreeks 12.40 uur een 27-jarige Haagse scooterrijder gewond toen hij in botsing kwam met een voetganger. De Hagenaar reed over de Parkstraat toen ter hoogte van de Oranjestraat plotseling een 29-jarige Haagse voetganger overstak. De scooterrijder kon hem niet meer ontwijken en reed de voetganger aan waardoor beiden ten val kwamen. De scooterrijder gleed een paar meter over het wegdek en werd later door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij hield aan de val wat kneuzingen over en moest een nacht ter observatie blijven. De voetganger kwam met de schrik vrij.

Flinke borrel

Den Haag Surveillerende agenten controleerden donderdag 9 oktober omstreeks 02.00 uur een 23-jarige Haagse automobilist op de Hooftskade. De man bleek teveel te hebben gedronken en blies op het politiebureau 590 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Hennepplantage in woning

Den Haag Politieagenten die donderdag 8 oktober bij een woning aan de Schoutendreef aanbelden, omdat de bewoner nog een boete moest betalen, ontdekten bij toeval een hennepkwekerij. Toen de man de deur opende, zagen agenten stroomdraden uit de meterkast lopen. De draden leidden naar een hennepkwekerij met 120 planten. De 42-jarige man werd direct aangehouden en de kwekerij werd ontmanteld. Aan het bureau kreeg de man een proces-verbaal en moest hij alsnog zijn boete betalen. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Man in gestolen auto

Den Haag Politieagenten zagen donderdag 8 oktober om 19.45 uur op de Sinjeur Semeynsweg een 34-jarige Hagenaar in een auto rijden. De agenten besloten het kenteken van de auto na te trekken, waarop bleek dat de auto vorige wek zaterdag in de Delftse Cesar Frankstraat was gestolen. Na een korte achtervolging kon de man op de Gouverneurlaan worden aangehouden op verdenking van diefstal of heling van de auto.

M-melding leidt naar hennepkwekerij

Den Haag/Leidschenveen Dankzij een M-melding kon de politie donderdag 8 oktober een hennepkwekerij in een woning aan de Blauwe Reigersingel ontmantelen. In de woning troffen de agenten drie kamers aan die waren ingericht als hennepkwekerij. Op zolder was een droogruimte gefabriceerd. De eigenaar van de woning was niet thuis, maar meldde zich later in Almere bij de politie. De gemeente Den Haag gaat een ontruimingsprocedure starten tegen de huurder van de woning. Het energiebedrijf berekende het nadeel van de illegaal afgetapte stroom en overhandigde de eigenaar een rekening van ruim 3.000 euro. De man kreeg tot slot een proces-verbaal. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Twee gewonden bij aanrijding

Voorburg Een 5-jarig jongetje uit Voorburg en een 37-jarige bromfietser uit Wassenaar raakten woensdag 8 oktober 08.30 uur gewond bij een aanrijding op de Prins Bernhardlaan. Het 5-jarige jongetje fietste op het trottoir en reed plotseling de weg op tussen twee geparkeerde autos door. De bromfietser kon het kindje niet meer ontwijken en viel. Beiden zijn met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Glaasje op

Voorburg Bij een alcoholcontrole op 9 oktober om 01.05 uur op de Noordsingel bleek een 40-jarige man uit Leidschendam te rijden onder invloed. De man blies 270 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Fiets achtergelaten bij politiebureau

Wassenaar Agenten van politiebureau Wassenaar controleerden woensdag 8 oktober s ochtends een fiets die al langere tijd bij het politiebureau stond. Via de sticker op het frame van de verkopende fietsenhandelaar, traceerden de agenten de eigenaar van de fiets. Ze namen contact op met de eigenaar, die verheugd was over haar fiets te horen. De fiets bleek namelijk in mei 2008 gestolen te zijn in Voorschoten. De eigenaresse van de fiets komt deze week haar eigendom ophalen.

Preventieactie auto-inbraken

Rijswijk De politie voerde woensdag 8 oktober tussen 15.30 en 21.00 uur een preventieactie uit in de wijken Stervoorde en de Strijp. Samen met buitengewone opsporingsambtenaren van de Gemeente Rijswijk controleerden zij of de autos afgesloten waren en/of er waardevolle spullen in het zicht lagen. Ze plaatsen bij 1.500 autos een preventiefolder onder de ruitenwissers en spraken wijkbewoners aan. Bij persoonlijk contact kregen 250 wijkbewoners een kokertje met natte doekjes om de afdruk van een zuignap op de voorruit te verwijderen. De wijkbewoners reageerden bijzonder positief op de actie en gaven aan voortaan beter op te letten. Sommigen van hen waren zich al bewust van het belang van preventie, zo zagen de controleurs verschillende geparkeerde autos waarvan de klep van het handschoenenkastje openstond om te laten zien dat er niets in lag.

Dertig bonnen bij snelheidscontrole

Rijswijk Politie Haaglanden controleerde woensdag 8 oktober tussen 07.00 en 12.30 uur langs de Prinses Beratrixlaan op snelheidsovertredingen. 1.466 Voertuigen passeerden de radarcontrole, dertig van hen reden te hard. De maximumsnelheid ligt daar op 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.

Jongen beroofd van scooter

Wateringen Een groep jongeren beroofde donderdag 8 oktober om 23.15 uur op de Poeldijkseweg een 16-jarige jongen uit Den Haag van zijn scooter. Het slachtoffer werd door circa vier man klemgereden. Hierna sloegen en bedreigden zij de jongen en wisten zij zijn sleutels af te pakken waarna ze met zijn scooter wegreden in de richting van Den Haag. De gestolen scooter is van het merk Gilera Runner SP, heeft zwarte achterkappen en grijze kappen aan de voorzijde. Volgens het slachtoffer is het een uniek exemplaar en zijn er maar 50 van dergelijke types gefabriceerd. Van de daders is bekend dat een van hen een blanke jongen was met lang haar tot in de nek (matje). De andere daders droegen bivakmutsen. Wel had een van de daders zijn wenkbrauwen gedeeltelijk bewerkt en er tussenstukjes uitgehaald. Heeft u woensdagavond iets van deze beroving gezien of heeft u informatie die kan helpen de dader te vinden? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Westland via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Poes beschoten

Delft De 44-jarige eigenaar van een poes woonachtig aan de Singelstraat meldde donderdag 8 oktober dat haar poes met een luchtbuks was beschoten. De vrouw merkte dat in een van de ogen van de kat een kogeltje zat. Een dierenarts constateerde dat de poes was beschoten met een luchtdrukgeweer. Het dier raakte aan een oog blind. Het dier is vermoedelijk in de omgeving van de Singelstraat beschoten. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met politie in Delft via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000.

Fietsers botsen

Zoetermeer Twee fietsers botsten donderdag 8 oktober om 17.00 uur op elkaar. Een 15-jarige en een 13-jarige fietser raakten met het stuur inelkaar en kwamen op het Schipluidenpad ten val. De GGD vervoerde beide slachtoffers naar het ziekenhuis.

Vrouw gewond bij aanrijding

Zoetermeer Een 43-jarige vrouw raakte donderdag 8 oktober om 11.00 uur gewond bij een aanrijding met een automobilist op de Van Leeuwenhoeklaan. De automobiliste zag de fietster over het hoofd. Het slachtoffer werd met een hersenschudding vervoerd naar het ziekenhuis. Een 16-jarige meisje viel eveneens gisteren omstreeks 08.00 uur met haar bromfiets op de Osijlaan. Ook zij moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis.

Burenruzie loopt uit de hand

Zoetermeer Een burenruzie in de wijk Rokkeveen liep donderdag 8 oktober om 13.50 uur uit de hand. Een 43-jarige man viel zijn 45-jarige buurvrouw aan nadat zij ruzie hadden kregen. De politie hield de 43-jarige aan. Aan het bureau kreeg de man en boete van 430 euro en het dringende advies zijn buurvrouw met rust te laten.