Persberichten stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 09-10-2008

Vermiste vrouw dood aangetroffen

UTRECHT De 24-jarige vrouw die sinds 2 oktober werd vermist is door de politie levenloos aangetroffen in een bosperceel in de omgeving van Driebergen.

De politie kreeg dinsdag 7 oktober een melding dat een 24-jarige vrouw uit Utrecht sinds


2 oktober werd vermist uit een instelling waar zij werd behandeld omdat zij in de war was.

De politie is direct gaan zoeken in een bosgebied in de omgeving van Driebergen waarvan duidelijk was dat de vrouw zich daar zou kunnen bevinden. Donderdagmiddag werd het levenloze lichaam van de vrouw in het bos aangetroffen. De politie sluit een misdrijf uit.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht woensdag 8 op donderdag 9 oktober een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Naar aanleiding van een melding dat een man een aanrijding had veroorzaakt en onder invloed was trof de politie een 40-jarige man uit Utrecht op de Voorstraat aan. Na een eerste blaastest werd duidelijk dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 845 ug/l uit. Het rijbewijs van de Utrechter werd ingenomen. Met een

proces-verbaal en een rijverbod werd de man naar huis gestuurd.

Mannen aangehouden

UTRECHT Op de Maasstraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij de agenten beledigden en zich verzette tegen zijn aanhouding.

Omstreeks 19.05 uur kreeg de politie een melding van een man die aangaf dat zijn gestolen bromfiets in een tuin bij een woning aan de Maasstraat stond. Agenten gingen ter plaatse en troffen een bromfiets zonder kentekenplaatje aan. Op het moment dat de agenten de bromfiets controleerde kwam een man aanlopen. De man begon direct de agenten uit te schelden. Op het moment dat de agenten aangaven dat hij aangehouden was nam de 41-jarige man uit Utrecht de gevechtshouding aan.

Toen de agent zijn pepperspray ter hand nam rende de verdachte hard weg en stapte in een auto. In de auto zat een andere man. De Utrechter probeerde weg te rijden maar werd gepepperd waarop hij zijn actie moest staken. De andere man in de auto stapte uit en wilde de agenten te lijf gaan. Ook hij werd met pepperspay bespoten maar zag toch kans weg te komen. De 41-jarige man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De identiteit van de tweede verdachte is bij de politie bekend. Uiteindelijk bleek het niet te gaan om een gestolen scooter.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 16.25 uur een man zich verdacht gedragen. Uiteindelijk werd gezien dat de man een aantal kledingstukken meenam zonder deze af te rekenen. De 35-jarige dief werd aangehouden en aan de gewaarschuwde politie overgedragen. Hij had drie kledingstukken weggenomen waarvan twee beveiligingslabels al waren verwijderd.

Jongen aangehouden voor diefstal bromfiets

UTRECHT Op de Ankaradreef heeft de politie woensdagmiddag een jongen aangehouden omdat hij probeerde een bromfiets te stelen.

Getuigen zagen rond 12.45 uur dat twee jongens zich verdacht ophielden voor een flat aan de Ankaradreef. Op een gegeven moment werd gezien dat één van de jongens bezig was het slot van de bromfiets open te breken. De politie werd gebeld en trof ter plaatse een 15-jarige jongen uit Utrecht aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De tweede jongen zag kans weg te komen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het Smakkelaarsveld vond woensdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte en de veroorzaker doorreed.

Getuigen belden omstreeks 15.30 uur naar de politie omdat er een aanrijding op het Smakkelaarsveld had plaatsgevonden waarbij een man gewond was geraakt. Ter plaatse troffen agenten een 28-jarige man uit Utrecht aan. De man was gewond aan zijn hoofd en schouder. Diverse getuigen verklaarden dat een zwarte scooter met twee opzittende de man had aangereden. De bestuurder reed na de aanrijding gewoon door en liet het slachtoffer gewond op straat achter.

De Utrechter werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De verdachten reden weg in de richting van de Leidseveertunnel. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen te bellen met het bureau Utrecht centrum, tel. : 0900 - 88 44.

Verkeerscontrole kentekenherkenning

UTRECHT Woensdagmiddag 8 oktober vond op de Amsterdamsestraatweg een controle plaats waarbij kentekens werden gecontroleerd. Van de ruim 2000 passerende voertuigen, werden achttien kentekens.

Negen hiervan hadden een schuld bij de belastingdienst. In totaal werd voor een bedrag van enkele tienduizenden euros aan openstaande vorderingen geïnd. De politie nam vijf autos in beslag en vier autos werden weggesleept. Ook deelde de politie nog enkele tientallen bekeuringen uit, onder meer voor het niet dragen van een autogordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs en mobiel bellen.