Bredeschool.nl

Extra geld voor sport in het onderwijs

donderdag 09 oktober 2008

De ministeries van OCW en VWS gaan samen sporten en bewegen op school stimuleren. Met een impuls van 28 miljoen tot 2011 moet het percentage sportende jeugd van 40% naar 50%.

Dit schrijven staatssecretarissen Bussemaker (VWS), Dijksma en Van Bijsterveldt (OCW) in het beleidskader `Sport, Bewegen en Onderwijs'. De drie staatssecretarissen vinden dat er een sterke samenwerking moet komen tussen sport, onderwijs, gemeente en aanbieders van naschoolse opvang om scholieren meer te laten sporten. `Met meer sport en beweging kunnen we vervolgens ook een bijdrage leveren aan de doelen van het kabinet op het gebied van overgewicht, schooluitval en talentontwikkeling', aldus de staatssecretarissen. Daarnaast kan door een betere samenwerking een aantrekkelijk dagarrangement tot stand komen, waardoor ouders hun zorgtaken beter kunnen combineren. Het extra geld is een aanvulling op bestaande budgetten als de Impuls brede scholen sport & cultuur (combinatiefuncties).

Het kabinet geeft prioriteit aan een betere positie van vakmensen, innovaties rond accommodaties en talentontwikkeling. Daarnaast is er vooral aandacht voor sport en bewegen op mbo-scholen. Alle 69 mbo's krijgen daarom geld voor een sportcoördinator en een activiteitenplan.

Het Beleidskader Sport, Bewegen en Onderwijs is een vervolg op de Alliantie School en Sport (2005-2008).