Gemeente Voorschoten

speeltoestellen

Wethouder en kinderen keuren speeltoestellen

VOS Dunne op Glijbaan 1 Samen met wethouder Bruno van Dunné keurden leerlingen van obs De Vos diverse toestellen op de speelplek aan de Prins Bernhardlaan.

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen fijn kan buitenspelen. Buitenspelen is leuk en gezond, je kunt er lekker je energie in kwijt. Goede buitenspeelvoorzieningen horen bij een prettige woonomgeving en de gemeente gaat kijken waar het beter of anders kan. Wethouder Bruno van Dunné roept daarvoor onder meer de hulp in van de basisschoolleerlingen in Voorschoten. Hij maakt om te beginnen op woensdag 8 oktober met leerlingen van Obs De Vos aan de Marijkelaan een rondgang door de buurt.

Om niet alleen vanuit het gemeentehuis te beslissen waar en welke speeltoestellen of hoe speelruimte ingericht moet worden, vraagt de gemeente de Voorschotense jeugd om mee te denken. De kinderen nemen de gemeente op sleeptouw door hun buurt naar hun favoriete en minder geliefde speelplekken. Ondertussen kunnen ze vertellen wat ze vinden van de aanwezige speel- en sportruimte in de buurt. En over waar ze veel spelen buiten de officiële speelplekken om. Ook komt aan de orde of de kinderen op een sport- of andere vereniging zitten, of ze liever buiten of binnen spelen.

Jongeren
Jongeren van 12 tot en met 18 jaar maken eveneens veel gebruik van de openbare ruimte. De gemeente gaat ook hun wensen in kaart brengen. Daarnaast heeft de gemeente buurt- en bewonersverenigingen gevraagd om inbreng voor dit onderwerp. Speelruimte is leefruimte en belangrijk voor de sociale contacten in de buurt. De inbreng gebruikt de gemeente om een nieuw Speelruimteplan op te stellen. De verwachting is dat dit plan in het eerste kwartaal van 2009 in concept gereed is.
* 9 oktober 2008