Persberichten Lekstroom, 11.10 uur

Utrecht, 09-10-2008

Gewapende overval

NIEUWEGEIN Op woensdagavond 8 oktober werd een gewapende overval op een winkel gepleegd.

Rond 19.15 uur kwamen drie gewapende mannen een winkel aan het Hoog Zandveld binnen. Enkele personeelsleden werden met de wapens bedreigd en de verdachten namen een geldbedrag weg. Vervolgens renden zij de winkel uit.

De verdachten waren negroïde mannen. Zij zouden zijn weggerend in de richting van de tramhalte Nieuwegein-Zuid. Bij controle van de tram werden de verdachten niet aangetroffen. Een getuige meldde te hebben gezien dat het drietal weg was gerend in de richting van de Lijsterbestunnel. Bij een uitgebreid onderzoek in de omgeving werden de verdachten niet meer aangetroffen.

De politie heeft met meerdere getuigen gesproken. Aan getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken en die de overval hebben gezien of de verdachten hebben zien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Meisje gewond

HOUTEN Een meisje raakte op woensdag 8 oktober gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 22.20 uur kwam een 73-jarige automobilist uit Hilversum op de kruising van de Loerikseweg-Dorpstraat in botsing met een 17-jarige fietsster uit Houten. Het meisje kwam daardoor ten val. Zij was kort onaanspreekbaar en werd ter controle per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Gestolen fiets

NIEUWEGEIN Een jongen werd op woensdagavond 8 oktober aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 19.40 uur reden agenten over de Lijsterbesstraat in verband met de vlak daarvoor gepleegde overval op een winkel aan het Hoog Zandveld. Zij waren op zoek naar de verdachten. Daar zagen zij een jongen op een fiets rijden. De agenten spraken de jongen aan en zagen dat hij geheel buiten adem was. Op de vraag waar hij vandaan kwam, vertelde hij een zeer onsamenhangend verhaal.

Bij controle van de fiets zagen de agenten dat het originele ringslot ontbrak en dat het framenummer van de fiets was weg gevijld. Daarop werd de jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aangehouden op verdenking van diefstal c.q. heling van de fiets. Uit nader onderzoek bleek dat de jongen niet paste in het signalement van de overvallers.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek voor de nacht ingesloten. De fiets is in beslag genomen.

Bromfiets: gestolen en terug

HOUTEN Op woensdag 8 oktober werd een bromfiets gestolen. Dezelfde middag werden vier jongens aangehouden in verband met deze diefstal.

Rond 14.45 uur kreeg de politie de melding dat vier jongens op de Smidsgilde met een bromscooter aan het slepen waren. Agenten gingen ter plaatse en troffen het viertal met de scooter aan. De brommer bleek die ochtend tussen 11.00 uur en 12.30 uur in Houten te zijn gestolen. De eigenaar had net aangifte van de diefstal gedaan.

De vier jongens, twee van 15 jaar en twee van 16 jaar en allen uit Houten, werden aangehouden en de scooter werd in beslag genomen. Het viertal werd naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen en bekeuringen bij toezicht houden Paardenmarkt

VIANEN Een 36-jarige man uit Vianen is woensdag 8 oktober omstreeks 21.30 uur aangehouden op verdenking van vernieling en plegen van verzet. Bij zijn aanhouding op de Keizerstraat trapte de verdachte een politieagente, die daardoor een gekneusde arm opliep. De 21-jarige man uit Vianen die het slachtoffer werd van de mishandeling, heeft inmiddels aangifte gedaan. De 36-jarige man werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Op donderdag 9 oktober omstreeks 00.50 uur vond er een vechtpartij plaats op de Achterstraat. Een 18-jarige vrouw uit Vianen kreeg meerdere slagen en schoppen en liep een pijnlijk hoofd. De identiteit van de vrouw die hierbij was betrokken is bekend, maar zij is nog niet aangehouden. De 18-jarige vrouw is uitgenodigd om aangifte te doen en uit onderzoek moet duidelijk worden of er meerdere personen zijn betrokken.

Een 29-jarige man uit IJsselstein is woensdag 8 oktober omstreeks 22.05 uur aangehouden op verdenking van de Opiumwet. Politiemensen zagen op Buitenstad dat hij vermoedelijk harddrugs gebruikte. Tijdens zijn aanhouding en het vervoer naar het politiebureau beledigde hij politiemensen. Op het bureau werd er geen drugs meer bij hem aangetroffen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens belediging.

Gedurende het toezicht houden zijn zeven personen bekeurd voor het wildplassen.