Persberichten Rijn & Venen, 11.20 uur

Utrecht, 09-10-2008

Scooters

MAARSSEN Door de politie werden op woensdagavond twee scooters in beslag genomen. Een verdachte wist er op één van de scooters vandoor te gaan.

Rond 23.45 uur surveilleerde een agent op de fiets over Zwanenkamp. Daar zag hij een groepje van vijf jongeren staan, waaronder een hem bekende 18-jarige jongeman uit Maarssen. Deze jongeman zag de agent ook en probeerde zijn zwarte scooter te starten. Toen dat niet lukte, rende hij met de scooter weg en probeerde die onderweg te starten. De agent ging achter hem aan. Op het moment dat hij de verdachte bijna te pakken had, liet de verdachte de scooter vallen en rende de wijk in. De agent nam de scooter in beslag en ging terug naar het groepje jongelui.

Bij het groepje stond een blauwe scooter. De agent vermoedde dat daar een gestolen motorblok onder zat en nam die scooter dus ook in beslag. Op dat moment kwam de 18-jarige gevluchte verdachte aanlopen. Hij werd aangehouden, maar daardoor zag één van de andere jongeren, een 21-jarige jongeman uit Maarssen, kans de zwarte scooter te starten en er daarmee vandoor te gaan. Hij wist te ontkomen.

De aangehouden 18-jarige verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Het onderzoek naar hem en de ontkomen 21-jarige verdachte en de scooter wordt voortgezet.

Auto tegen muurtje

VINKEVEEN Een automobilist raakte op woensdag 8 oktober van de weg en ramde een muurtje.

Rond 22.30 uur reed een 18-jarige automobilist uit Vinkeveen over de Vinkenkade, komende uit de richting van de Plaswijk en gaande in de richting van de Baambrugse Zuwe. Plotseling zag hij iets de weg oversteken. De Vinkevener remde, week uit en belandde met zijn rechterwielen in de berm. Hij verloor de macht over het stuur en de auto botste vervolgens achterstevoren tegen een muurtje bij een woning.

De Vinkevener had last van zijn onderrug en hoofd. Hij werd per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Er bleek geen alcohol in het spel te zijn.

Vaarverbod

NIGTEVECHT Op woensdagmiddag kreeg een schipper een vaarverbod omdat hij te veel alcohol had genuttigd.

Rond 16.10 uur controleerde de Waterpolitie een schipper op het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Nigtevecht. Uit de blaastest bleek dat de schipper, een 37-jarige man uit Makkum (Fr), beduidend te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 690 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een vaarverbod van zes uur.

Bekentenis vernielingen kinderboerderij

MAARSSEN Een 15-jarige jongen uit Maarssen heeft bekend betrokken te zijn geweest bij het plegen van vernielingen.

Deze vernielingen werden gepleegd op woensdag 24 september bij de kinderboerderij in Reigerskamp, waarvan de beheerder aangifte had gedaan. Dankzij binnen gekomen informatie is de identiteit van de jongen bekend geworden. De politie doet nog nader onderzoek omdat bij dit incident meerdere jongens betrokken zouden zijn.

Ruit auto vernield

MAARSEN De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van de vernieling van een autoruit in de wijk Zwanenkamp.

Woensdagavond 8 oktober rond 21.35 uur kreeg de politie een melding binnen van een getuige dat er 3 à 4 jongeren voor een woning stonden met stenen in de hand. Agenten die kort daarna arriveerden, zagen dat van een auto een ruit was vernield. Bij een onderzoek in de omgeving werden de jongeren niet meer aangetroffen.

De politie onderzoekt of deze vernieling in verband kan worden gebracht met eerdere vernielingen gepleegd op Zwanenkamp. Zij roept iedereen op die informatie heeft over de vernielingen of mogelijk de verdachten kent die daarbij betrokken zijn, contact op te nemen met het bureau Maarssen, telefoon 0900-8844. Uw informatie kunt u ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Gestolen fiets

MAARSSEN Een meisje werd op woensdag 8 oktober aangehouden omdat zij op een gestolen fiets reed.

Rond 15.30 uur controleerden agenten op Bisonspoor een meisje met een fiets. Het was hen opgevallen dat het slot van de fiets was beplakt met ducktape. Bij het controleren van het framenummer bleek dat de fiets in juni dit jaar in Hilversum was gestolen. De fiets werd in beslag genomen en het meisje, 16 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, werd aangehouden voor diefstal c.q. heling van de fiets. Zij werd naar het politiebureau overgebracht.