Gemeente Bolsward


Nieuws
09-10-08

Bolsward behaalt Brons in de nationale groencompetitie Entente Florale 2008

groenste stad.JPG

Woensdag 8 oktober werd bekendgemaakt dat Arnhem en Sluis zich dit jaar groenste stad en dorp van Nederland mogen noemen. Bolsward deed ook mee in de race om deze titel. Bolsward deed ook mee in de race om deze titel. De strijd was spannend en de puntenaantallen lagen heel dicht bij elkaar. Bolsward behaalde Brons in de categorie kleine steden en dorpen.

Burgemeester Vroegindeweij en Wethouder Brouwer nam de prijs in ontvangst. Bolsward kreeg bovendien een Certificaat van Bijzondere Waardering toegekend voor het aspect participatie. Dit vanwege de grote betrokkenheid van de bevolking bij de plannen en de realisatie daarvan. De burgemeester en de wethouder waren zeer blij met deze bijzondere waardering van de jury voor de burgerparticipatie.

Het juryrapport vermeldde bovendien dat Bolsward zich terecht beroept op haar historische waarde en dat deze aspecten ook goed tot uitdrukking komen in het groen van de stad. De bewoners zijn goed betrokken bij zowel uitvoering als het beleid. De burgerparticipatie is op een goed peil. Daarvoor krijgt Bolsward dan ook een eervolle vermelding. Verder spreekt de jury zijn waardering uit voor de wijze waarop toerisme en recreatie wordt bevorderd met water als leidend principe.

feed