Politie Brabant-Noord

26 Aanhoudingen na succesvolle drugsactie

's-Hertogenbosch, 09-10-2008

De politie heeft woensdagavond 26 personen tussen de 13 en 50 jaar aangehouden na een grote drugsactie in 's- Hertogenbosch-Zuid. De verdachten zijn aangehouden voor drugshandel of werden betrapt bij het kopen van drugs. Bij de politieactie waren ongeveer zeventig politiemensen betrokken.

De politie kwam de verdachten op het spoor na een groot onderzoek.Dit onderzoek startte de politie om de leefbaarheid in de wijk te vergroten en de overlast direct aan te pakken. De verdachten die in drugs handelden zorgden al lange tijd voor overlast. Ze zouden handelen in cocaine en heroine.

De politie hoopt met dit onderzoek een positieve impuls te geven aan de veiligheid in de wijk.

Familie

In de Guido Gezellelaan en de Hugo Verriesthof werden woensdagavond leden van een Bossche familie aangehouden. Het gaat om 7 personen uit een familie. In een van de gezinnen zou de vader al lange tijd handelen in harddrugs. Ook zijn vier minderjarigen tussen de 13 en 21 jaar erbij betrokken en zouden handelen in drugs.

In totaal zijn 18 mensen in verzekering gesteld. Alle personen, ook de minderjarige verdachten, worden vrijdag voorgeleid. Jeugdzorg is in kennis gesteld. Een aantal personen is in de nacht van woensdag op donderdag na verhoor vrijgelaten.

Huiszoekingen

In totaal werden er op vijf adressen huiszoekingen gedaan. De politie heeft bij de zoekingen en de aanhoudingen GSM's, geld, verdovende middelen, vermoedelijk heroine in beslag genomen. Ook zijn tijdens deze actie vuurwapens en munitie in beslag genomen.

Aanrijding

Voor de aanhouding van een man die verdacht wordt van betrokkenheid bij deze drugshandel, stopte de politie woensdagavond op de Maastrichtseweg bij de verkeerslichten. De bestuurder van een auto voor hun moest aangehouden worden. Nadat de politiemensen uit waren gestapt en de man aanspraken, reed hij hard weg. De politie zette de achtervolging in. Bij zijn vlucht veroorzaakte de verdachte een botsing op de Maastrichtseweg, waarbij een andere auto beschadigd werd. De politiemensen staakten de achtervolging omdat zijn rijgedrag erg gevaarlijk was. Op de Oostwal zette de verdachte de auto aan de kant en vluchtte de wijk in. De man is niet meer aangetroffen en nog niet aangehouden.

Nog niet klaar

Met deze drugsactie is nog geen eind gekomen aan het politieonderzoek naar deze drugshandel. De politie gaat de aangehouden verdachten verhoren en zal nog meer mensen aanhouden.