Gemeente Zederik


Vertrek gemeentesecretaris bij Zederik

Anita Vergouwe

Mevrouw mr. drs. A.W. Vergouwe zal per 1 januari 2009 de gemeente Zederik gaan verlaten. Zij gaat vanaf die datum bij de gemeente Gorinchem aan de gang als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Mevrouw Vergouwe heeft sinds 2000 de functie van gemeentesecretaris bij Zederik vervuld.

Mevrouw Vergouwe heeft in de afgelopen 8 jaar als gemeentesecretaris van Zederik veel ontwikkelingen in gang mogen zetten. Zederik is onder haar leiding een actieve gemeente geworden.

Daar waar er voorheen vooral op beheersmatig niveau werd gewerkt, zijn in de afgelopen jaren ook veel ontwikkelingen in gang gezet op het gebied van ruimtelijke ordening, economische ontwikkeling en welzijn (Wmo). Haar inzet is vooral gericht geweest op het omzetten van politieke ideeën naar uitvoering.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging

Nu werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die heeft mevrouw Vergouwe gevonden in dezelfde regio A&V waarin ze nu ook werkzaam is. Een grotere gemeente en een veranderende werkcultuur (veel blíjven doen, maar ook goed leren denken vooraf...) en de afronding van een verbetertraject binnen de ambtelijke organisatie van Gorinchem zijn uitdagingen waar mevrouw Vergouwe de komende jaren graag tijd in wil gaan steken.