AutoRai

500 Abarth Assetto Corse in twee kampioenschappen

(10/9/2008)
De 500 Abarth Assetto Corse schittert in 2009 in twee verschillende kampioenschappen: een internationaal kampioenschap dat is gelieerd aan het WTCC en een internationale klasse in samenwerking met de Ferrari Challenge.

De tijdens de de WTCC-race in Monza gepresenteerde 500 Abarth Assetto Corse werd zeer positief onthaald door het aanwezige publiek en de racemedewerkers. De auto, tentoongesteld in de paddock, werd zo enthousiast ontvangen dat direct 80 bestellingen geplaatst werden.

De kenmerken en prestaties van de 500 Abarth Assetto Corse en de in verhouding lage kosten spraken tot de verbeelding van de aanwezige raceteams. Een volledig geprepareerde race-versie kost zoân ⬠40.000. De kosten voor deelname aan de 500 Abarth Trophy bedragen ⬠12.000. Dit bedrag is inclusief inschrijfgeld voor de afzonderlijke races, vrije trainingen, vijf toegangskaarten voor de paddock voor iedere race inclusief catering èn de benodigde race- en teamkleding. Bovendien bestaat de mogelijkheid om aan slechts één evenement deel te nemen.

Ieder evenement bestaat uit twee races van 50 kilometer, verreden op de beroemdste circuits. De imponerende 500 Abarth Assetto Corse beschikt over een ideale vermogen/gewichtsverhouding en heeft een
1.400 cc turbomotor met 16 kleppen en 190 pk (147 kW). Bovendien beschikt de auto standaard over een extra grote spoorbreedte, 17-inch gegoten lichtmetalen velgen en een speciaal verlaagde ophanging met verstelbare schokbrekers.

Voor meer informatie over de kampioenschappen of deelname kan gemaild worden naar trofeo500abarth@abarth.it.