LID redt verwaarloosde pony van slachthuis

09/10/2008 12:19

Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (Dierenpolitie)

Niet het slachthuis, maar het bejaardentehuis voor paarden, daar bivakkeert de 25-jarige pony Axel uit Utrecht sinds woensdag 8 oktober. Het dier is opgenomen in De Paardenkamp in Soest, dankzij bemiddeling van een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). De inspecteur kwam op het spoor van de verwaarloosde pony dankzij een oplettende buurvrouw. Na een gesprek met de eigenaren bleek dat zij vanwege persoonlijke omstandigheden niet goed meer voor de pony konden zorgen. Hoewel al oud en met name aan de achterbenen redelijk versleten was Axel te goed om door een dierenarts te laten inslapen. Dus wilden zij hem naar het slachthuis brengen.

De eigenaren zijn overgehaald om een vrijwillige afstandsverklaring te tekenen, waarna de inspecteur op zoek is gegaan naar passende nieuwe woonruimte. De Paardenkamp, die in het verleden al eerder met de LID heeft samengewerkt voor huisvesting van een in beslag genomen pony, had de mogelijkheid om Axel op te nemen. Op woensdag 8 oktober is Axel aangekomen in zijn nieuwe huis.

De LID is heel blij dat Axel op deze manier nog een aantal goede jaren in het vooruitzicht heeft.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.dierenbescherming.nl/inspectiedienst

www.dierenpolitie.nl