Gemeente Abcoude


Fietsbrug over het Gein gereed

Fietsbrug Een sportieve verbinding tussen het oude en het nieuwe station is een stap dichterbij. In de laatste week van september is in opdracht van gemeente Abcoude een fietsbrug geplaatst op de locatie waar voorheen de spoorbrug lag. De volgende stap is de aanleg van een fietspad.

Woensdag 1 oktober werd de brug in zijn geheel op zijn plek gehesen, dit kon pas nadat in de dagen ervoor 8 heipalen waren aangebracht om te zorgen voor een stevig fundament. De brug is in de fabriek gemaakt en werd op een dieplader aangevoerd. Het was gedurende de hele operatie niet nodig om de omliggende wegen af te sluiten.

De aanleg van een fiets- en voetpad naar het nieuwe station over het oude spoortracé vindt niet direct plaats. Kort geleden is pas de subsidiebeschikking van de provincie ontvangen, waardoor er nu voldoende financiële middelen beschikbaar zijn om het pad daadwerkelijk aan te leggen. De voorbereidingen voor de aanleg zijn inmiddels gestart, maar nemen nog geruime tijd in beslag. Wanneer hiervoor een uitvoeringsdatum bekend is, wordt u middels de gemeentepagina in de krant en op internet ingelicht.


---

9 oktober 2008