Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden op vijftiende plek in verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente van Noord-Nederland

De gemeente Coevorden is op een vijftiende plek geëindigd in een verkiezing voor midden- en kleinbedrijf (mkb)-vriendelijkste gemeente van Noord-Nederland. Een verbetering ten opzichte van 2006 toen de gemeente Coevorden op de zeventiende plek belandde. In totaal werden 68 gemeenten beoordeeld. De gemeente Coevorden is na Hoogeveen de mkb-vriendelijkste gemeente van Drenthe.

Aan het onderzoek deden zo'n 3200 ondernemers mee. De ranglijst die HanzeConnect heeft opgesteld, is gebaseerd op vier indicatoren: -tevredenheid van de ondernemers in de gemeente; -het imago van de gemeente bij ondernemers buiten de gemeente; -communicatie en beleid met betrekking tot mkb; -hoogte van de gemeentelijke lasten voor het mkb.

De gemeente Coevorden scoorde vooral goed op de indicator communicatie en beleid met betrekking tot mkb. Het ging hierbij onder andere over de aanwezigheid van informatie voor ondernemers op www.coevorden.nl, de aanwezigheid van een aanspreekpunt voor ondernemers, investeringen in bedrijfsterreinen en beleid voor startende ondernemingen.

De gemeente Coevorden is een bedrijvige gemeente. Ondernemers krijgen er de ruimte. De gemeente ligt aan de A37 en N34 en heeft een aantal grotere bedrijventerreinen, maar ook winkelcentra die onderdak bieden aan (internationale) bedrijven. Elk kwartaal verschijnt het Ondernemersmagazine Coevorden.nl boordevol interessante verhalen over ondernemen in de gemeente Coevorden. Ook heeft de gemeente een bedrijventeam waar ondernemers terecht kunnen met vragen.