Gemeente Abcoude


Persberichten

Uitstel definitieve gunning ontwikkeling Leisurecentrum

Recentelijk heeft het college van B&W van de gemeente Abcoude een voorlopig gunningbesluit genomen. Uit de vijf ontwikkelaars die meededen in de gunningenprocedure voor de ontwikkeling van het Leisurecentrum in het nieuwe stationsgebied van Abcoude heeft het college gekozen voor de bieding van Cone/Van den Belt.

Op basis van vooraf gestelde criteria bleek Cone/Van den Belt ruimschoots de economisch meest voordelige aanbieding te hebben gedaan. Het ontwerp van Cone/Van den Belt getuigt van hoge kwaliteit, zowel in functioneel technische zin, als in stedenbouwkundig en architectonische zin. Het college ziet het als een prachtige afronding van de zuidzijde van het Geinplein.

De bieding valt helaas buiten de financiële kaders zoals die door de raad zijn gesteld in haar besluit voor Europese aanbesteding van het Leisurecentrum. Het college heeft daarom besloten het raadsvoorstel voor definitieve gunning uit te stellen om de financiële haalbaarheid en dekking nader te onderzoeken. Het college verwacht in het voorjaar van 2009 de raad meer duidelijkheid te kunnen geven over het al dan niet aanwezig zijn van een financiële dekking voor het Leisurecentrum.

De presentatie van het ruimtelijk ontwerp van Cone/Van den Belt kunt u bekijken op pagina Leisurecentrum onder Projecten.
---

9 oktober 2008