Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 9 oktober 2008

Kenmerk 197

Gebruikers The Hangout in Amsterdam moeten terrein verlaten

De gebruikers van The Hangout aan de H.J.E. Wenckebachweg moeten hun terrein verlaten. Dit blijkt uit de uitspraak van de rechtbank over de rechtszaak die de gemeente tegen The Hangout heeft aangespannen. De gemeente heeft de uitspraak gisteren ontvangen. De zaak diende in eerste aanleg tegelijk met die van de Hells Angels. De gebruikers van The Hangout hebben echter nog de mogelijkheid gekregen om een antwoordakte in te dienen na een wijziging van eis van de gemeente.

De uitspraak is in het voordeel van de gemeente en komt er op neer dat ook de gebruikers van The Hangout het terrein ter grootte van ongeveer 630 m² uiterlijk op 25 juni 2010 ontruimd moeten hebben. De gemeente heeft rechtsgeldig het van de Stichting Hells Angels afgeleide gebruiksrecht opgezegd.

In juni jl. besliste de rechtbank al dat het naastgelegen terrein aan de H.J.E. Wenckebachweg dat in gebruik is bij de Hells Angels ter grootte van ongeveer 4.410 m² ook uiterlijk op 25 juni 2010 ontruimd moet zijn. De gemeente is tevreden over de uitspraak en zet de ontwikkeling van het gebied Overamstel verder door. Het overgebleven gebied van ongeveer 590 m², waarop een opstalrecht rust en dat in gebruik is bij de Hells Angels, zal worden onteigend. In dat verband wordt nu gewerkt aan een minnelijke regeling gericht op onteigening.

Pb-197