Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA kiest voor optimale aanpak Haarlem Klimaatneutraal

De Partij van de Arbeid komt samen met GroenLinks en enkele andere partijen tijdens de gemeenteraad van 9 oktober 2008 met een voorstel om Haarlem Klimaatneutraal optimaal te ondersteunen. De PvdA kiest daarmee voor het meest ambitieuze scenario en zal 132.000 euro extra uittrekken bovenop het voorstel van het College van B&W.

De Partij van de Arbeid vindt het belangrijk dat de raadsbrede steun in 2007 voor een klimaatneutraal Haarlem in 2030 en een klimaatneutrale gemeentelijke organisatie in 2015, met genoeg geld wordt ondersteund om de doelstellingen ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. PvdA-raadslid Joyce Langenacker: "Het is goed om als politiek een signaal af te geven aan de bevolking, het bedrijfsleven, maar ook aan het ambtelijk apparaat dat we hier als politiek echt voor willen gaan". Eerder al zorgde de PvdA, met steun van andere partijen, ervoor dat alle scholieren de film van Al Gore konden zien om ook de jeugd bij het klimaatprobleem te betrekken.

Met het extra geld dat nu wordt voorgesteld, lijkt het behalen van de doelstellingen dichterbij te zijn gekomen. Het College van B&W geeft in haar voorstel aan dat er een mogelijkheid is dat op het gebied van ondersteuning als ook op het gebied van het verkrijgen van subsidies, de gemeente kansen kan laten lopen. De Partij van de Arbeid is van mening dat de gemeente door het organiseren van twee klimaatneutraalconferenties en het betrekken van zeer veel organisaties en bedrijven met een voorbeeldfunctie, een proces in gang heeft gezet, dat met deze extra middelen zijn vruchten kan afwerpen. De dekking van deze extra middelen wordt tijdens de bespreking van de begrotingsraad van 6 november 2008 bepaald.

*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor de redactie /