Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 oktober 2008

Man aangehouden na diefstal

Enschede

Een 64-jarige man uit Enschede werd op woensdag 8 oktober aangehouden, omdat hij werd betrapt bij het stelen van een mp3 speler uit een winkel aan de Marktstraat in Enschede.

Een 64-jarige Enschedeër werd op woensdag 8 oktober omstreeks 16.00 uur aangehouden door personeel van een winkel aan de Marktstraat in Enschede. Hij had daar een mp3 speler weggenomen zonder deze te betalen. De man werd direct overgedragen aan de politie en is voor verder onderzoek in verzekering gegaan. (08-127330)

Met 2 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Haaksbergen

Een 50-jarige automobilist uit Haaksbergen mocht op woensdag 8 oktober zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt en daarbij de plaats van ongeval had verlaten.

Woensdag 8 oktober omstreeks 22.00 uur kreeg de politie melding dat op de Morsinkhofweg in Haaksbergen een auto stilstond die zwaar beschadigd was. De politie werd door een getuige aangesproken dat de automobilist, die bij zijn beschadigde auto stond, net daarvoor een andere auto, van een 51-jarige man uit Neede, op de Hasseltweg in Haaksbergen had aangereden en daarbij de plaats van ongeval had verlaten.

Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Beide auto's moesten worden afgesleept. (08-127451)

Met ruim 1,8 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Haaksbergen

Een 24-jarige automobilist uit Silvolde mocht op donderdag 9 oktober zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdagmorgen 9 oktober omstreeks 01.20 uur controleerden surveillerende agenten, op de Eibergsestraat in Haaksbergen, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 24-jarige man uit Silvolde, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,8 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (08-127482)

Man aangehouden na rijden tijdens rij ontzegging

Denekamp

Een 46-jarige man uit Denekamp werd op woensdag 8 oktober aangehouden, omdat hij reed op de Oldenzaalsestraat in Denekamp, terwijl hem de rijbevoegdheid daar toe was ontzegd.

Op woensdag 8 oktober werd tijdens een surveillance een automobilist stop gezet op de Oldenzaalsestraat in Denekamp. Bleek dat de automobilist, een 46-jarige man uit Denekamp, reed, terwijl hem de bevoegdheid daar toe was ontzegd. In opdracht van Justitie werd de auto in beslag genomen omdat de man nog enkele vonnissen open had staan, waarbij het in beslag nemen van een voertuig waarin hij reed, welke werd bevolen. (08-127129)

Geheime zender uit de lucht gehaald

Enschede

Aan de Lonneker Markeweg in Enschede is woensdag 8 oktober een geheime zender die uitzond onder de naam "Rond en Gezond" uit de lucht gehaald.

Woensdagmiddag 8 oktober om ongeveer 15.00 uur werd, door Het Agentschap Telecom samen met de politie Twente, een geheime zender uit de lucht gehaald aan de Lonneker Markeweg in Enschede. Een 15-jarige jongen uit Enschede zat achter de knoppen en er werd uitgezonden onder de naam "Rond en Gezond". Tegen de 15-jarige jongen wordt proces-verbaal opgemaakt en de apparatuur is in beslag genomen. (08-111851)

Scooterbestuurder gewond na aanrijding met auto

Enschede

Een 19-jarige jongen uit Westerhaar raakte woensdag 8 oktober gewond, toen hij op zijn scooter, op de Hengelosestraat in Enschede, werd aangereden door een automobilist.

Woensdagmiddag 8 oktober werd omstreeks 12.40 uur gemeld dat op de Hengelosestraat in Enschede een aanrijding had plaats gevonden. Bleek dat een 19- jarige scooterbestuurder uit Westerhaar, op het fietspad langs de Hengelosestraat reed. Hierbij werd hij aangereden door een 70-jarige automobiliste uit Enschede. Deze kwam uit de richting van Enschede en wilde op de Hengelosestraat een inrit oprijden. Ze verleende geen voorrang aan de scooterbestuurder.

Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De jongen werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-127209)

Fietsster gewond na aanrijding met auto

Almelo

Een 63-jarige vrouw uit Almelo raakte woensdag 8 oktober gewond, toen zij met haar fiets op de Beethovenlaan in Almelo werd aangereden door een automobilist.

Woensdagavond 8 oktober werd omstreeks 20.30 uur gemeld dat op de Beethovenlaan in Almelo een aanrijding had plaats gevonden. Bleek dat een 63-jarige Almelose met haar fiets over de Beethovenlaan in Almelo reed. Hierbij werd zij aangereden door een 75-jarige automobilist uit Almelo. Deze kwam uit de richting van de Schuilenburgweg en zag daarbij de fietser over het hoofd. De auto kwam in een voortuin aan de Mendelssohnstraat tot stilstand.

Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het Twenteborg ziekenhuis in Almelo. De auto werd afgesleept. (08-127410)

Man aangehouden na wilde achtervolging met gestolen auto

Enschede / Hengelo

Een 34-jarige man uit Hengelo werd op donderdag 9 oktober aangehouden na een wilde achtervolging met een auto die op 7 oktober was gestolen.

Surveillerende agenten zagen op donderdagmorgen 9 oktober omstreeks 03.00 uur een auto op de Boddenkampsingel in Enschede. Bij navraag bleek dat de auto op dinsdag 7 oktober gestolen zou zijn aan de Madoerastraat in Enschede. Hierop werd door de politie een achtervolging ingezet. De achtervolging ging gepaard met hoge snelheden, waarna de politie de auto kon klem rijden op de Sloetsweg in Hengelo. De man, een 34-jarige Hengeloër, werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-126550)

Man aangehouden bij in beslagname zendmast

Saasveld

Een 24-jarige man uit Saasveld is donderdagmorgen 9 oktober in zijn woonplaats aangehouden. Hij gedroeg zich vervelend tegen medewerkers van het Agentschap Telecom, die bezig waren een zendmast in beslag te nemen.

Donderdagmorgen 9 oktober omstreeks 07.50 uur waren medewerkers van het Agentschap Telecom aan de Westerikweg in Saasveld bezig een zendmast, die daar in een weiland stond weg te halen. Deze zendmast was in beslag genomen. Een 24-jarige man uit Saasveld bemoeide zich hiermee en belemmerde deze medewerkers in hun werkzaamheden.

Toen de 24-jarige zich niet wilde verwijderen en zich niet kon legitimeren, is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In de loop van de donderdag is hij na verhoor weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-127523)