Gemeente Ermelo


Centrum Jeugd en Gezin op Noord Veluwe stap dichterbij

Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) op Noord Veluwe is weer een stap dichterbij. Op donderdag 9 oktober hebben Icare Jeugdgezondheidszorg, GGD Gelre-IJssel, Maatschappelijke Dienstverlening Veluwe en Bureau Jeugdzorg een samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze overeenkomst is de basis voor de samenwerking in het Centrum Jeugd en Gezin. De zes gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten hebben de overeenkomst met instemming mede ondertekend.

De ondertekening vond plaats in het Kulturhus in Oldebroek na afloop van een aantal workshops rond het Centrum Jeugd en Gezin. De workshops toonden aan dat de Noord Veluwe CJG proof is: ze zijn er voor klaar! De komende maanden worden lokaal de laatste voorbereidingen getroffen om in alle gemeenten een fysiek Centrum Jeugd en Gezin te openen.

Met de Centra voor Jeugd en Gezin werken de regiogemeenten aan een sluitend netwerk tussen het lokale preventieve jeugdbeleid en het provinciale jeugdzorgbeleid. In elke gemeente komt in 2009 één loket waar alle instellingen die zich met jeugdzorg bezighouden klantgericht gaan samenwerken.

Kinderen, jongeren tot 23 jaar, professionals en ouders kunnen bij een Centrum voor Jeugd en Gezin terecht met allerlei vragen over opgroeien en opvoeden. De centra informeren, adviseren en signaleren of er hulp nodig is. Lichte hulp en ondersteuning worden direct geboden.