Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 9 oktober 2008

* AANHOUDING MAN MET VUURWAPEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die een vuurwapen bij zich had.
Woensdagavond rond kwart over negen zagen medewerkers van de afdeling cameratoezicht dat er twee jongens op de Spinozaweg stonden, waarvan er één een vuurwapen in zijn broeksband had zitten. Hierop hebben meerdere eenheden de man ingesloten en hem aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en vastgezet voor nader onderzoek. Bij deze man, een 25-jarige Rotterdammer, is tevens een groot geldbedrag aangetroffen door agenten; hij had ondermeer 200 briefjes van 200 euro, 25 briefjes van 100 euro en 5 van 50 euro. Dit geld bleek vals te zijn. De verdachte bleek tevens nog een openstaande gevangenisstraf te hebben van 21 dagen.


* VERDACHTE INBRAAK OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man aangehouden die verdacht wordt van het willen plegen van een inbraak.
Rond half één kreeg de politie melding van een oplettende getuige dat een man zich verdacht ophield bij een woning aan de Valkeniersweg. Gewaarschuwde agenten hielden de man aan op een balkon. In zijn zak troffen de politiemensen inbrekerswerktuigen, een kleine hoeveelheid verdovende middelen, een boksbeugel en een mes. De 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.

Woensdag 8 oktober 2008


* POLITIE ARRESTEERT TWEE DEALERS IN OUDE WESTEN

Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben vanochtend een 25-jarige Rotterdammer gearresteerd voor handel in verdovende middelen. De recherche startte het onderzoek naar de man medio dit jaar na de aanhouding van een drugsgebruiker. Het onderzoek resulteerde vanochtend in de aanhouding van de 25-jarige verdachte in een woning aan de Korte Bajonetstraat door het ROG (Regionale Ondersteuningsgroep). Hier werden ook meerdere bolletjes hard drugs in beslag genomen.
De verdachte is in verzekering gesteld.
Een 55-jarige Rotterdammer werd op maandag, door de politie van het district Rotterdam Centrum in zijn woning aangehouden. Hij wordt eveneens verdacht van handel in verdovende middelen. De verdachte was als straatdealer zeer actief op de West-Kruiskade en omgeving. De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van acties gevoerd tegen de drugsoverlast in het Oude Westen. De verdachte is ingesloten en zal later deze week worden voorgeleid bij justitie.


* VALSE COLLECTANTEN AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten van het district Oost hielden dinsdagmiddag twee mannen aan. Het tweetal collecteerde op winkelcentrum De Scholver met een collectebus voor een goed doel. Een getuige had eerder die dag echter gezien dat de mannen de collectebus openden en er geld uithaalden. Hij waarschuwde de politie.
Vervolgens stelden de agenten rond half vijf een onderzoek in naar de Capellenaren. Al snel bleek dat zij geen officiële collectanten waren. Het tweetal van 19 en 22 jaar oud is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING
MAASSLUIS - De politie heeft in samenwerking met toezichthouders van Watch Out een verdachte aangehouden na een achtervolging. Dinsdagmiddag kreeg de politie melding dat er in een kelder van een woning aan de BM Wesselinkstraat een scooter stond zonder kentekenplaat. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in en namen de mogelijke gestolen scooter in beslag. Kort daarop werd één van de jongens die bij de scooter had gestaan herkend. Toen de agenten hem wilden controleren, ging de verdachte er direct vandoor. Hierop achtervolgende de agenten de jongen en waarschuwden meerdere politie-eenheden. Bij winkelcentrum Steendijkpolder troffen agenten de jongen in de struiken. De 15-jarige jongen uit Maassluis is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. Hij had ook geen ID bij zich.


* DUWBOOT VAART TEGEN WERKPLATEAU
ZEEHAVENPOLITIE - Een duwboot/sleepboot voer dinsdagochtend omstreeks negen uur op de Schie tegen een tijdelijk werkplateau ter hoogte van de Lage Erfbrug. De politie onderzoekt de zaak. Nadat de brug was geopend voer de boot door de opening. Aan de doorvaartopening bevond zich een tijdelijk plateau. Deze werd gebruikt door bouwmedewerkers. De duwboot voer tegen het werkplateau aan en schampte vervolgens twee dukdalven. Als gevolg hiervan ontstond schade aan muurankers. De politie onderzoekt de aanvaring.


* POLITIE HOUDT MOTORBESTUURDER
AAN NA VERKEERSOVERTREDINGEN
EILANDEN / OOSTVOORNE - De politie heeft dinsdagochtend rond half twaalf op de A15 een 29-jarige motorbestuurder uit Rotterdam aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de verdachte rijden op een motor op de Schrijversdijk in Oostvoorne. Bij het zien van de politie reed hij met hoge snelheid weg. Hierop achtervolgden agenten de bestuurder. Tijdens de achtervolging reed de Rotterdammer met snelheden van 160 km/u buiten de bebouwde kom en 120 km/u binnen de bebouwde kom. Tevens negeerde hij een rood verkeerslicht en haalde hij in bij een doorgetrokken streep. Politieagenten, in samenwerking met medewerkers van de Grenscontrole, hielden de man aan op de A15. Op basis van zijn asociale en gevaarlijke weggedrag, namen agenten zijn rijbewijs en motor werden in beslag genomen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE DRUGSHANDEL AAN

EILANDEN / SPIJKENISSE - De politie heeft maandagavond rond half acht op de Westakker een 19-jarige jongen uit Almere aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in drugs.
Politiemedewerkers zagen op beelden van Cameratoezicht dat de verdachte in het bezit was van drugs en mogelijk aan het dealen was. Hierop stelden zij een onderzoek in op de Zuidakker. Nadat agenten de jongen aanspraken rende hij weg. Bij het wegrennen gooide hij een schoudertasje in de bosjes. Na een korte achtervolging hield de politie de verdachte staande op de Westakker. Na onderzoek werd het tasje, met daarin een gebruikershoeveelheid harddrugs en enkele tientallen pillen, vermoedelijk XTC-pillen, gevonden en in beslag genomen. Politiepersoneel hield de jongen uit Almere aan en bracht hem over naar het politiebureau.