Koper is koning tijdens open huizen route van Garantiemakelaars

09/10/2008 12:41

Rotero Groep

Open huizen route trekt veel kritische kopers

Afgelopen zaterdag 4 oktober waren er in heel Nederland open huizen routes uitgezet door NVM makelaars. Aspirantkopers konden bij zeer veel woningen een kijkje nemen. Zo'n 1.700 te koop staande woningen van Garantiemakelaars waren ook te bezichtigen. Aspirantkopers konden zonder afspraak rustig binnenkijken. De dag was een succes. "In een minder snelle woningmarkt werkt het concept van een open huizen route zoals 'Binnenkijken' nog steeds. Ten eerste omdat er veel kopers zich zo oriënteren en voornamelijk omdat 5% van de kijkers direct erna in onderhandeling is gegaan" aldus Jan-Willem de Vries, formulemanager van Garantiemakelaars.

Kritische kopers

Kopers zijn tegenwoordig koning op de woningmarkt. Het woningaanbod is groot en veel woningen staan langer te koop dan gewenst. Dit maakt de onderhandelingspositie van kopers gunstig. Een goede makelaar zorgt ook voor een sterke positie voor de verkoper. De Garantiemakelaar zorgt hiervoor door gedegen vooronderzoek, een uitvoerige bouwtechnische keuring, een goede woningpresentatie en door deskundige advisering bij het vaststellen van een reële verkoopprijs van een woning. "Op die manier weten kopers en verkopers exact waar ze aan toe zijn en wordt tevredenheid gegarandeerd."

Oriënteren of kopen

Veel kijkers oriënteerden zich tijdens het open huizen route, en mede vanwege het enorme aanbod aan opengestelde woningen kregen enkele verkopers helemaal geen kijkers. Toch kwamen er per woning gemiddeld twee aspirantkopers binnenkijken. Garantiemakelaars spreekt van een succes. "Uiteindelijk heeft 5% van de kijkers een bod uitgebracht op de bekeken woning" aldus Jan-Willem de Vries. "Kopers hebben een langere adem dan verkopers die bijvoorbeeld al een nieuwe woning gekocht hebben. Maar met een goede uitgangspositie kunnen verkopers nog zeker goede verkopen realiseren tegen een goede prijs."

Zo'n 90 Garantiemakelaars in Nederland organiseren jaarlijks de landelijke open huizen route 'Binnenkijken'. Alle Garantiemakelaars zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).





http://www.garantiemakelaars.nl