Politie Amsterdam-Amstelland

Slachtoffer meldt zich na oproep in Ter Plaatse / Venserpolder (09/10/08)

De oproep die de politie gisteren deed in het programma Ter Plaatse aan een slachtoffer van een straatroof om zich te melden, is succesvol geweest. De jongeman uit Amsterdam heeft zich vanochtend telefonisch bij het straatroofteam gemeld.

De man werd overvallen door een straatrover in de avond van 16 september in Venserpolder. Het slachtoffer wist na een worsteling te ontkomen en ging ervandoor. Het straatroofteam was die dagen extra aan het surveilleren naar aanleiding van verschillende berovingen in de periode ervoor. Hierdoor konden zij snel in actie komen en de dader arresteren. Om de zaak echter af te kunnen ronden, wilde de politie graag met het slachtoffer in contact komen. De dader, een 19-jarige Rotterdammer, zit nog steeds vast.
Preventief fouilleeractie Groot Oost / Amsterdam Oost (09/10/08)

14 wapens, waaronder messen, pepperspray en een alarmpistool, zijn er aangetroffen onder de ongeveer 550 gecontroleerde personen bij een preventief fouilleeractie in Amsterdam Oost op de woensdagmiddag en avond 8 oktober. Hiervoor werden er twaalf personen aangehouden. Tien van hen werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. Twee kwamen nog voor in het opsporingsregister en zijn nog ingesloten.

De controle vond plaats binnen het veiligheidsrisicogebied, waar een verbod op het met zich voeren van scherpe voorwerpen van kracht is. De controle startte rondom het Muiderpoortstation en verplaatste zich vervolgens naar diverse lokaties in de rest van Oost. Ook werden er negen horecagelegenheden bezocht.

Bij een van de gecontroleerde personen werd 55 gram harddrugs aangetroffen. Ook hij zit nog vast.