Leefbaar Utrecht

Persbericht

Stadspartij Leefbaar Utrecht

9 oktober 2008

Coalitie zet bewoners Rivierenwijk in de kou

Geen blauwe zone in de Rivierenwijk, geen steun van met name de coalitiepartijen voor het burgerinitiatief. Omdat de coalitiepartijen - onder aanvoering van de PvdA en GroenLinks - star vasthouden aan de geldende parkeernota en geen ruimte laten voor zelfs maar een tijdelijke proef met een blauwe parkeerzone in een woonwijk, krijgt het waterbedeffect een vervolg in Utrecht-zuid, daar waar de blauwe zone in deze wijk een mooie overgangszone kon gaan vormen tussen betaald parkeren in het centrum en gratis parkeren in de buitenwijken.

Maar de coalitie heeft nu eenmaal afgesproken om te streven naar betaald parkeren in de hele stad. Het college beweert de inkomsten uit betaald parkeren nodig te hebben om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren, maar gaat er volledig aan voorbij dat de netto-inkomsten in deze wijk hooguit enkele duizenden euro's per jaar bedragen. Fractievoorzitter Vincent Oldenborg: "Met dat bedrag lossen we de luchtkwaliteitproblematiek in deze stad echt niet op!"

Het kan niet, het mag niet, het wil niet, het moet niet, het hoort niet, het zal niet...

Voor alle duidelijkheid: Stadspartij Leefbaar Utrecht steunde het burgerinitiatief, net als SP, D66 en Groep Mossel. Helaas zijn de goede bedoelingen van een groep betrokken inwoners weer eens de nek omgedraaid: Het kan niet, het mag niet, het wil niet, het moet niet, het hoort niet, het zal niet, want... het past niet binnen de bestaande regelgeving. Verder dan deze regelgeving wilden de coalitiepartijen niet kijken. Vincent Oldenborg: "De regentenmentaliteit is terug in het stadhuis en de bewoners van Utrecht zijn daar de dupe van."


---- einde persbericht ----