Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Notitie Wonen, welzijn en zorg Uithoorn 2009-2011 ter inzage

print
9 oktober 2008
De gemeente Uithoorn is al langere tijd actief op het gebied van thema wonen, welzijn en zorg.

Van 2005 tot en met 2008 hebben de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn samengewerkt als provinciaal voorbeeldproject Wonen, welzijn en zorg (WWZ). Er is inmiddels veel bereikt in Uithoorn. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk de extra aandacht voor de samenhang tussen wonen, welzijn en zorg vast te houden. Een belangrijke, niet de enige, reden is dat het aantal senioren in Uithoorn de komende periode blijft toenemen.

De gemeente Uithoorn vindt het belangrijk dat ouderen en mensen met een beperking kansen krijgen om zelfstandig te wonen en actief mee te doen. Door het opstellen en uitvoeren van dit programma wil de gemeente samen met haar partners hierin een actieve en stimulerende rol blijven vervullen.

De noodzaak dat de gemeente zich actief verder inzet voor wonen, welzijn en zorg wordt gedeeld door de gemeenteraad, de WWZ-partners en burgers/gebruikers.

Hierbij wordt niet alleen voortgeborduurd op de ervaringen van de afgelopen 4 jaar maar vooral ook bekeken hoe de gemeente Uithoorn als regievoerder nog meer kan en wil sturen op de samenhang tussen wonen, welzijn en zorg.

Samen met de partners Woongroep Holland, Vita welzijn en advies, Amstelring, Ons Tweede Thuis, steunpunt mantelzorg en zorgkantoor Amstelland en Meerlanden wil de gemeente vanuit het gezichtspunt van de burger/klant kijken hoe de verschillende diensten beter op elkaar afgestemd kunnen worden.

Inmiddels ligt de conceptbeleidsnotitie, waarin is uitgewerkt hoe dit vervolg er uit gaat zien, ter inzage. Inspraakreacties kunnen tot uiterlijk maandag 17 november ingediend worden.

In afwachting van andere beleidsontwikkelingen zijn nog niet alle onderdelen voor 2009 volledig uitgewerkt. Het gaat vaak om lastige en langdurige processen. De bijstelling 2009 gebeurt gedurende dat jaar (2009). Voor 2010 en 2011 wordt jaarlijks een uitvoeringsprogramma opgesteld.

Voor informatie over het lopende uitvoeringsprogramma 2007-2008 verwijzen wij u ook naar onze website
www.uithoorn.nl/wonen_en_leven/wonen/woonzorgzones

Inspraakreacties kunt u tot uiterlijk maandag 17 november richten aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Uithoorn ter attentie van de heer Jos van Heeswijk, Postbus 8, 1420 AA UITHOORN.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Jos van Heeswijk, beleidsadviseur, telefoon 0297 - 513 277, email jos.van.heeswijk@uithoorn.nl

^

* Woonzorgzones