Gemeente Bussum

De Brinklaan op de schop
Plattegrond Bussum.jpg

Het ontgaat inmiddels niemand dat de wegen van Bussum een geweldige metamorfose ondergaat.

In 2006 is door middel van de folder Bussum-Noord gaat op de schop informatie gegeven over alle geplande werkzaamheden in diverse straten binnen dit gebied. Eén project (project 13 in genoemde informatiefolder) betreft de reconstructie van de kruising Brinklaan/Nieuwe Raadhuisstraat. Dit project is momenteel in volle uitvoering met als gevolg dat de Brinklaan op de schop ligt. Op deze kruising en op het gedeelte van de Nieuwe Raadhuisstraat tot het voetpad naar het Wilhelminaplantsoen (de Raadhuispassage), wordt de riolering vervangen. Deze ingrijpende milieubestendige maatregel was nodig vanwege de nieuwbouw in de Landstraat en het verouderde rioolstelsel. Verder wordt een rotonde aangelegd en vindt groot onderhoud plaats op het tweede gedeelte van de Nieuwe Raadhuisstraat.

Doorstroming

Helaas is door deze werkzaamheden onvermijdelijk sprake van overlast. Zo is momenteel de doorstroming in het centrum moeizaam en is de bereikbaarheid van winkel- en andere voorzieningen lastiger. Gelukkig blijft echter het centrum, zij het met hindernissen, bereikbaar en zijn alle parkeergarages normaal toegankelijk. Voor onze inwoners en voor alle belanghebbenden is echter van belang dat de werkzaamheden zo snel mogelijk worden uitgevoerd.

Werkzaamheden verlopen volgens planning

Tot op heden verlopen de werkzaamheden geheel volgens planning. Er wordt op dit moment zelfs sneller gewerkt dan vooraf was voorzien. Tenzij er zich tijdens de werkzaamheden onverwachte tegenvallers aandienen, is op maandag 27oktober 2008 de nieuwe rotonde Brinklaan/Nieuwe Raadhuistraat gereed en is de Brinklaan weer vrij voor alle verkeer. (zie plattegrond nr 1 )

Vanaf dat moment is het gemeentehuis weer vanaf de Brinklaan bereikbaar via een tijdelijke oprit en zijn de winkels weer bereikbaar vanaf het noorden. Eind week 47 (week van 17 t/m 21 november) zal, ijs en weder dienende, de laatste fase van deze reconstructie gerealiseerd zijn. (zie plattegrond nr 2 ) Het betreft hier groot onderhoud van het tweede gedeelte van de Nieuwe Raadhuisstraat tot en met de Landstraat.

Al met al zullen vanaf 24 november 2008 alle wegen rondom het gemeentehuis weer voor alle verkeer kunnen worden gebruikt.