Senternovem


09-10-2008 | Mannen van de WIT helpen innovaties de markt op

Te veel water-innovaties blijven liggen op zolderkamers of in laboratoria. Daarom zijn de Mannen van de WIT (Watertechnologie Innovatie Team) in het leven geroepen. Zij helpen uitvinders en ondernemers hun innovaties op de markt te brengen.

De Mannen van de WIT

De zes Mannen van de WIT zijn stuk voor stuk ervaren ondernemers die hun sporen in de watertechnologie hebben verdiend. Met hun netwerk kunnen ze de juiste verbindingen leggen zodat innovaties sneller hun weg naar de markt vinden. De mannen zoeken verkoopkanalen, investeerders, technologische partners of kennisleveranciers. "Wij zijn er om die kleine bedrijfjes groter te maken en ze over de eerste drempels heen te helpen", zegt Freddy Dekkers, één van de Mannen van de WIT.

In de portfolio van de Mannen van de WIT zitten al de eerste vindingen zoals de wormenbegrazing om slib te reduceren, een kleinschalige mestwaterzuivering, een kleurmeting in oppervlaktewater om de kwaliteit van het water te kunnen meten en een manier om water te maken met een windmolen. Veelbelovende uitvindingen die hopelijk snel commercieel in de markt gezet kunnen worden.

Tastbare oplossingen
Het team werkt over de volle breedte van de watertechnologiesector en speelt een cruciale rol als aanjager van meer structurele innovatie, door partijen te wijzen op de behoefte aan tastbare oplossingen wereldwijd. Zo kan het team de waterleidingbedrijven bij elkaar roepen om te brainstormen over decentrale drinkwaterbereiding of over toegepaste grondwaterkennis.

Eenzelfde rol kunnen 'de mannen' voor kennisinstellingen vervullen. Bijvoorbeeld door aan te geven hoe deze projectmatig of programmatisch op marktvragen kunnen inspelen. Hoe meer toegepast onderzoek uitgaat van een bestaande behoefte, hoe meer profijt de watersector ervan heeft. En voor het vermarkten van door kennisinstellingen ontwikkelde toepassingen zijn de Mannen van de WIT vanzelfsprekend ook het aanspreekpunt.

De Mannen van de WIT maken deel uit van het Innovatieprogramma Watertechnologie, opererend onder de hoede van het Netherlands Water Partnership. Ze hebben toegang tot een uitgebreid netwerk en hun dienstverlening is gratis. Voor meer informatie zie www.watertechnologie.com