Scheybeeck Investments neemt meerderheidsbelang in Medizon B.V.

09/10/2008 14:12

Buko B.V.

Op 3 oktober heeft Scheybeeck Investments B.V. een meerderheidsbelang genomen in Medizon B.V. Medizon B.V. is importeur van Automatische Externe Defibrillatoren (AED's) van het merk Defibtech voor de Benelux. De markt voor AED's is een jonge en zeer specialistische groeimarkt. Waar voorheen defibrillatoren alleen in ambulances en ziekenhuizen werden gebruikt door medisch personeel, zijn AED's steeds meer terug te vinden in het dagelijkse straatbeeld. Het belang van AED's voor lekenreanimatie wordt mede ondersteund door de Nederlandse Hartstichting in haar 6 minuten campagne.

Medizon heeft een belangrijke pioniersrol gespeeld in de introductie van AED's in ons land. De focus van Medizon is volledig gericht op de verkoop en nazorg van AED's. Eigen cursusmateriaal en kwaliteitseisen voor opleidingen in AED-gebruik bieden klanten een meerwaarde en extra zekerheid. Reanimatieprotocollen worden om de 5 jaar aangepast naar aanleiding van nieuwe inzichten op het gebied van eerste hulp bij hartstilstand. Medizon heeft voor de fabrikant Defibtech gekozen omdat de apparatuur die deze onderneming produceert zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is en eenvoudig is aan te passen met nieuwe reanimatiesoftware. Specifieke service van Medizon is dat klanten geïnformeerd blijven over noodzakelijke softwareaanpassingen en nieuwe cursusmethoden.

Medizon B.V. is uitgegroeid tot een belangrijke speler in ons land op het gebied van AED verkoop en wil met Scheybeeck Investments een marktleidersrol blijven vervullen. De grootste groeimarkt in de komende 10 jaar zal de thuismarkt zijn omdat thuis driekwart van de hartstilstanden plaatsvinden. De samenwerking tussen Scheybeeck Investments en Medizon maakt verhuurconcepten mogelijk en het verder ontwikkelen van eigen producten om ook de thuismarkt te kunnen bereiken.

Scheybeeck Investments is een onafhankelijke investeringsmaatschappij welke deelneemt in ondernemingen met een sterke marktpositie of de potentie daartoe. Deze Investeringsmaatschappij maakt onderdeel uit van de Scheybeeck Groep. De Scheybeeck Groep bestaat uit een dienstverleningtak (met de BUKO Bedrijven) en een bouw- en projectontwikkelingstak (met Smit's Bouwbedrijf en Hillen en Roosen Projectontwikkeling).





http://www.scheybeeck.nl