Vlaamse Overheid

infomobiel "Te Gek !?"

Minister Vanackere geeft extra impuls aan infomobiel "Te Gek !?"

Steven Vanackere Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

donderdag 9 oktober 2008

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Steven Vanackere, streeft in zijn beleid naar een correcte en positieve beeldvorming ten aanzien van psychiatrie en geestelijke gezondheidszorg. Hij wil bijdragen tot een klimaat waarin het taboe rond geestelijke gezondheidszorg bespreekbaar wordt bij een breed publiek. Daarom ondersteunt Vanackere "Te Gek !?" met een subsidiëring van 30.000 euro voor werkingskosten.

De initiatieven die door "Te Gek!?" rond deze problematiek in de voorbije jaren zijn genomen waren succesvol : uitverkochte zalen in de culturele centra, katernen over geestelijke gezondheid in De Standaard en de "Te Gek!?"-CD's.

Tijdens de persvoorstelling in de Ancienne Belgique van de derde "Te Gek!?"- CD maakte minister Vanackere bekend, dat hij nu nog een extra impuls van 20.000 euro geeft aan de infomobiel van "Te Gek!?". Vanackere wil hiermee andermaal het belang van sensibilisering extra onderlijnen. De infomobiel is een omgebouwde lijnbus, die met elke voorstelling meereist. Men kan men er terecht voor achtergrondinformatie over geestelijke gezondheidsbevordering maar ook geestelijke gezondheidszorg. Via beeldmateriaal, getuigenissen van bekende Vlamingen en diverse patiënten, interactieve videogames en brochures worden mensen geïnformeerd en gesensibiliseerd rond geestelijke gezondheidszorg.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Harry Vanbuel
Tel: 02 552 64 89
GSM: 0475 89 49 25
Email: persdienst.vanackere@vlaanderen.be