Lutèce participeert in Freezitt

09/10/2008 14:32

Imagro

Lutèce B.V. (Horst aan de Maas) en Freezitt B.V. (Ittervoort) hebben besloten tot een strategische samenwerking in de vorm van een participatie van Lutèce in het aandelenkapitaal van Freezitt. Hiermee ontstaat Europa's grootste specialist op het gebied van houdbare champignons voor de retail, foodservice en levensmiddelenindustrie.

Met een totale verwerkingscapaciteit van meer dan 110.000 ton champignons per jaar bieden Lutèce en Freezitt hun klanten een compleet assortiment aan houdbare champignons. De gezamenlijke productrange omvat zowel conserven in blik en glas en half-conserven als diepvriesproducten.

Godert Tegelberg, directeur Lutèce: "Door ontwikkelingen op verschillende geografische markten waarbij diepvriesproducten aan populariteit winnen en de toenemende behoefte van klanten aan allround leveranciers, zijn we nu in staat om een unieke, optimale service te bieden. Ook vormen de diepvriesproducten van Freezitt een antwoord op de snel stijgende kosten van blik en vergemakkelijken ze de toepassing van champignons door bedrijven in de foodservicemarkt en de levensmiddelenindustrie."

De directies van beide ondernemingen verwachten door de samenwerking voordelen te realiseren op het gebied van gezamenlijke marktbewerking en verkoop, verwerkingstechniek en -kwaliteit en inkoop. De samenwerking zal geen gevolgen hebben voor het personeel van de beide ondernemingen. Lutèce verwerft 35% van de participaties in Freezitt.

Lutèce en Freezitt

Lutèce B.V. is gespecialiseerd in de verwerking van champignons tot een breed assortiment aan conserven in glas en blik en halfconserven. De producten worden in meer dan 50 landen wereldwijd verkocht aan zowel retail- en foodserviceklanten als aan industriële afnemers. Lutèce staat voor 'eerlijk en verantwoord' met passie voor champignons. Lutèce biedt consumenten inspiratie om champignons op verschillende manieren en momenten te gebruiken.

Freezitt B.V. is een jong bedrijf in het Limburgse Ittervoort dat in korte tijd een breed internationaal klantenbestand heeft opgebouwd. Jeroen Koenen, algemeen directeur: "Eind 2005 zijn we begonnen met de bouw van de fabriek en in het tweede kwartaal van 2006 rolden de eerste bulkverpakkingen van de lijn. Vanaf einde 2006 zijn we volop in bedrijf."

Freezitt brengt een uitgebreid assortiment diepvrieschampignons op de markt en heeft voornamelijk klanten in de foodservice en levensmiddelenindustrie. Op dit moment beschikt het bedrijf over een verwerkingscapaciteit van rond de 14.000 ton champignons per jaar.





http://www.lutece.nl