AutoRai

Ford Fusion en Fiesta krijgen anti-allergeen keurmerk voor interieur

(10/9/2008)
Ook de Ford Fusion en geheel nieuwe Ford Fiesta zijn nu officieel gecertificeerd als anti-allergeen. Dit keurmerk werd het eerst toegekend aan de Ford C-MAX in 2004. Intussen hebben alle personenauto's van Ford een keurmerk voor een anti-allergeen interieur.

Het keurmerk vormt een mooie aanvulling op de toch al indrukwekkende prestaties van de Fiesta op het gebied van duurzaamheid. Zo is de Fiesta ECOnetic de zuinigste Ford aller tijden, met een gemiddeld verbruik van 3,7l/100km. Daarnaast zijn diverse gewichtsbesparingen en efficiencyverbeteringen gerealiseerd om het brandstofverbruik en de uitstoot voor alle modellen te beperken.

In totaal zijn nu negen auto's van Ford gecertificeerd door de TÃV, waaronder het huidige Ka-model, de Fusion en nieuwe Fiesta, de Focus, de C-MAX, de Kuga, de Mondeo, de S-MAX en de Galaxy. Ford blijft de enige autofabrikant ter wereld met een officieel keurmerk van de TÃV voor anti-allergene producten.

âDit keurmerk onderstreept de duurzaamheid van de nieuwe Fiesta en sluit aan bij de aandacht die in alle Ford-auto's aan details en kwaliteit is besteed,â zegt Dr. Wolfgang Schneider, Vice President for Legal, Governmental and Environmental Affairs bij Ford Europa. âWe weten dat dergelijke keurmerken belangrijk zijn voor onze klanten en we blijven auto's ontwikkelen die aan deze hoge normen voldoen,â voegt hij eraan toe.

Voor de beoordeling van de TÃV worden uitgebreide, wetenschappelijk verantwoorde tests uitgevoerd, waaronder een test van meer dan 100 materialen en onderdelen op de aanwezigheid van schadelijke stoffen en materialen die een allergische reactie kunnen veroorzaken.

De Ford-engineers proberen tijdens de ontwikkeling van het interieur zo min mogelijk gebruik te maken van materialen die bij sommige mensen een allergische reactie kunnen veroorzaken, zoals latex, chroom en nikkel. Bovendien worden alle onderdelen die rechtstreeks en langdurig in contact komen met de huid, zoals het stuurwiel, de stoelbekleding en de veiligheidsgordels, dermatologisch getest.

Auto's worden ook uitgerust met krachtige pollenfilters om pollen die een allergische reactie kunnen veroorzaken, buiten de auto te houden en een goede luchtkwaliteit in de cabine te waarborgen.

De TÃV is een onafhankelijke, Duitse organisatie die zich bezighoudt met het testen en beoordelen van industriële- en consumentenproducten aan de hand van eigen kwaliteitsnormen. Het TÃV-keurmerk garandeert dat de in het interieur van een auto verwerkte materialen de kans op een allergische reactie tot een minimum beperken.

Vanwege het initiatief om anti-allergene interieurs te ontwikkelen heeft het European Center for Allergy Research Foundation (ECARF, www.ecarf.org) in Berlijn in februari van dit jaar Ford zijn kwaliteitskeurmerk verleend.

De meet- en beoordelingsresultaten van de TÃV voor alle Ford-auto's staan nu online op www.tuv.com.