Provincie Utrecht

Stand van zaken reconstructie N228 Oudewater

9-10-2008 -

Verlenging afsluiting IJsselvere-Molenwal

De ingrijpende wegreconstructie van de N228 door Oudewater*) verloopt naar wens. Alleen de werkzaamheden tussen IJsselvere en de Molenwal vragen wat meer tijd dan verwacht. Reden dat de afsluiting van dit traject twee weken langer duurt en wel tot 24 oktober. De werkzaamheden voor de overige onderdelen staan in de startblokken.

Vanaf 8 september zijn alle omleidingsroutes voor het doorgaande verkeer geplaatst. De omleidingroutes zijn noodzakelijk om het verkeersaanbod in Oudewater in de hand te kunnen houden en zijn in goed overleg met de gemeente tot stand gekomen.

Na een drukke eerste dag heeft het doorgaande verkeer zijn weg gevonden. Op verzoek van plaatselijke ondernemers zijn in de omgeving enkele borden bijgeplaatst om aan te geven dat Oudewater voor bestemmingsverkeer wel degelijk bereikbaar is.

IJsselvere-Molenwal
Op 8 september is de afsluiting van de N228 tussen IJsselvere en de Molenwal in werking gesteld. Vanaf die dag is aannemer Dura Vermeer gestart met het opbreken en afvoeren van alle oude verhardingen en funderingen. Vervolgens is een nieuw rioleringsstelsel aangebracht. Dit is gebeurd onder archeologische begeleiding omdat op basis van oude kaarten werd verwacht dat het tracé de oude vestingwerken uit de zeventiende eeuw zou doorsnijden. Dit bleek inderdaad op vier locaties het geval te zijn. Naast aardewerk uit de zeventiende en achttiende eeuw zijn ook een musketkogel en enkele munten gevonden. Op verzoek van de gemeente Oudewater bestaat het voornemen om de ligging van de vestingwerken ergens in of bij de weg te laten zien. Tijdens de werkzaamheden bleek de gasleiding te dicht onder het wegoppervlak te liggen. Het opnieuw verdiept aanleggen van de gasleiding levert een onvoorziene extra klus op waardoor de afsluiting van het traject IJsselvere-Molenwal met twee weken is verlengd.

Kruispunt N228-Zwier Regelinkstraat
Op 10 oktober start de aannemer met voorbereidende werkzaamheden op het kruispunt N228-Zwier Regelinkstraat. Hiervoor moet de rijbaan wat worden versmald, maar het bestemmingsverkeer kan nog gewoon gebruik maken van beide wegen. Deze voorbereidende werkzaamheden duren tot 24 oktober. Tot die tijd blijven het Esso-station en de achterliggende bedrijven langs de parallelweg gewoon bereikbaar. Vervolgens vindt de al eerder geplande afsluiting plaats van de N228 tussen de Zwier Regelinkstraat en IJsselvere, vanaf 24 oktober, 20:00 uur tot 3 november 06:00 uur. Tijdens deze afsluiting blijven het Esso-station en de achterliggende bedrijven langs de parallelweg bereikbaar vanaf de zijde van de Zwier Regelinkstraat.

Het kruispunt zelf wordt afgesloten gedurende drie weekenden:
* 24 oktober, 20:00 uur - 27 oktober, 06:00 uur
* 31 oktober, 20:00 uur - 3 november, 06:00 uur
* 7 november, 20:00 uur - 10 november, 06:00 uur

In deze drie weekenden is er geen verkeer mogelijk tussen de Zwier Regelinkstraat en de N228. Wel blijven het Esso-station en de achterliggende bedrijven langs de parallelweg bereikbaar vanaf de zijde Zwier Regelinkstraat.

Lopend of met de fiets aan de hand blijven altijd alle woningen en bedrijven bereikbaar.

Slag om de arm
Weersomstandigheden kunnen ertoe leiden dat de planning noodgedwongen wat naar achteren schuift. Bijvoorbeeld als er lang achter elkaar veel regen valt. Asfalteren en markering aanbrengen is dan niet verstandig omdat het resultaat van slechte kwaliteit zal zijn.

Vragen?
Via onderstaand telefoonnummer en e-mailadres beantwoorden wij uw vragen zo snel mogelijk.
T (030) 225 28 94
E n204-n228@provincie-utrecht.nl

Informatie over de wegenprojecten op de N228 en de N204 kunt u ook vinden op onze website
www.provincie-utrecht.nl (bij thema's à verkeer en vervoer à lopende projecten). Hier kunt u ook de nieuwsbrief met de kaartjes van de omleidingsroutes bekijken en/of downloaden.


*) De werkzaamheden in Oudewater maken deel uit van vier wegenprojecten op de N228 en de N204 die in samenhang worden uitgevoerd. Naast de reconstructie van de N228 in Oudewater gaan de kruispunten Willeskop en IJsselveld op de schop en leggen we een parallelweg aan bij de Waardsedijk.
De wegenprojecten hebben als doel de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de doorstroming te verbeteren.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 258 33 19