Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 09-10-2008

Burenoverlast leidt tot mishandeling

KAATSHEUVEL - De politie heeft gisteravond in een woning in
Kaatsheuvel de 23-jarige bewoner aangehouden voor mishandeling. De man kreeg eerder op de avond in de brandgang achter de woning een
woordenwisseling met zijn 70-jarige buurman. Aanleiding daartoe was de overlast die ondervonden werd van een blaffende hond. De
woordenwisseling mondde uit in een conflict. Tijdens dat conflict zou volgens de verklaring van het slachtoffer de verdachte hem in het gezicht geslagen hebben. Gevolg was dat de 70-jarige man diverse verwondingen in het gelaat opliep. De verdachte verklaarde op het bureau de man een duwtje te hebben gegeven waarop hij ten val kwam.

Politie houdt polen aan voor het overtreden van de Opiumwet

OOSTERHOUT - De politie heeft gisterochtend even na 11.30 uur aan het Wilhelminakanaal Zuid twee Poolse mannen van 25 en 30 jaar aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Agenten stelden een onderzoek in nadat ze de melding hadden gekregen van een verdachte auto aan het kanaal. Ter plaatse troffen ze het voertuig aan met daarin twee personen. Het tweetal was niet aanspreekbaar. In hun directe omgeving trof de politie harddrugs benodigdheden aan, waaronder spuiten. In de auto hing een sterke diesellucht. In de kofferbak stonden diverse jerrycans gevuld met diesel. De politie sluit de mogelijkheid niet uit dat het tweetal zich schuldig maakt aan diefstal van diesel en stelt daarom een onderzoek in.

Politie onderzoekt beroving

OOSTERHOUT - Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving die gistermiddag rond 16.30 uur plaats vond op de Steenovensebaan in Oosterhout. Het slachtoffer, een 17-jarige jongen uit Rijen deed aangifte.

Het slachtoffer fietste gistermiddag vanuit de richting Dongen over de Steenovensebaan ter hoogte van de Rijensebrug richting Rijen. Een onbekende man, vermoedelijk van Noord Afrikaanse afkomst met een lengte van ongeveer 1.90 meter, passeerde hem op de fiets. Vlak voor het slachtoffer stalde de verdachte zijn fiets dwars op de weg waardoor de 17-jarige jongen gedwongen werd te stoppen. De verdachte greep het slachtoffer bij de pols en eiste geld. Tussen beiden ontstond een worsteling waarbij het de verdachte een geldbedrag te ontfutselen. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben of iets kunnen vertellen over deze beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Twee bejaardenwoningen doelwit van inbraak

WASPIK - De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van twee woninginbraken die gisteravond tussen 19.30 uur en 22.30 uur plaats gevonden hebben in de Laan van Ravenschot in Waspik. De buit bestond uit sieraden en geld.

Een 70-jarige bewoonster merkte gisteravond dat in haar woning ingebroken was. De daders hadden zich de toegang verschaft door een raam te forceren. In de woning werden diverse ruimtes doorzocht. De buit bestond uit diverse sieraden.
Gelijktijdig ontdekte een 84-jarige bewoonster in dezelfde straat dat ook haar woning bezocht was door ongenode gasten. Via een raam lukte het de daders de woning binnen te komen waarna ze kasten en lades doorzochten. De buit in deze woning bestond uit geld.

Enkel honderden kilo's metaal buit bij inbraak bedrijf

OOSTERHOUT - De politie onderzoekt een bedrijfsinbraak die tussen gisteravond 16.15 uur en vanmorgen 06.30 uur plaats gevonden heeft bij een bedrijf aan de Kanaalstraat in Oosterhout. De daders verbraken het slot van een toegangsdeur waarna ze de toegang kregen tot het
bedrijfspand. Uit het pand namen ze drie- tot vierhonderd kilo verschillende soorten metaal weg.

Insluiper(s) voorzien op de BMW

WAALWIJK - De politie onderzoekt een vermoedelijke insluiping in een woning die tussen middernacht en vanmorgen 07.00 uur plaats gevonden heeft aan de Kloosterweg. De buit bestond uit een personenauto, merk BMW gekentekend 23-ND-SR. De dader heeft zich de toegang tot het pand verschaft via een vermoedelijk niet afgesloten zijdeur. In de hal van de woning lagen de autosleutels. De auto die op de oprit geparkeerd stond werd meegenomen.

Auteur: Desirée Brabers