Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 09-10-2008

Politie treft niets ter zake dienende aan tijdens onderzoek hennep

TILBURG - De politie heeft dinsdagochtend een onderzoek ingesteld in een bedrijf, gevestigd aan de Aresstraat nadat via Meld Misdaad Anoniem een tip was binnengekomen dat er in het pand mogelijk een hennepkwekerij aanwezig was. Agenten troffen in het pand niets wat wijst op een kwekerij aan. Om het pand te kunnen betreden werd het slot van de toegangsdeur geforceerd. Na controle zorgde een
sleutelmaker ervoor dat de deur slotvast afgesloten kon worden. De eigenaar is middels een excuusbrief geïnformeerd.

Drietal verdacht van openlijke geweldpleging in een horecagelegenheid

TILBURG - De politie heeft gisterochtend en vanmorgen drie Tilburgers van 19, 23 en 30 jaar aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht op 30 maart jl. in een horecagelegenheid aan de Heuvelring een 16-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld.

De politie startte een onderzoek nadat het slachtoffer aangifte gedaan had. De jongen verklaarde op zondagochtend 30 maart jl. rond 01.30 uur belaagd te zijn door het drietal in een uitgaansgelegenheid. De verdachten, bekenden van het slachtoffer, schopten en sloegen hem, tot omstanders er tussen sprongen en het slachtoffer ontlastte. Aanleiding tot de openlijke geweldpleging was een eerdere mishandeling. Ten gevolge van de mishandeling liep het slachtoffer meerdere kneuzingen op.

Politie onderzoekt poging overval in een woning

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een poging tot overval in een woning aan de Reitse Hoevenstraat. De 62-jarige bewoner raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. De politie hield kort na de poging in een achtertuin een 26-jarige inwoner uit Rosmalen aan. De man wordt verdacht van betrokkenheid. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt morgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

De bewoner opende gisteravond rond 21.15 uur de voordeur nadat er aangebeld was. Direct na het openen stormden drie onbekende mannen de woning binnen. In het pand eisten de verdachten geld waarbij het slachtoffer door het drietal mishandeld werd. Ook bedreigde één van hen hem met een vuurwapen Tijdens de mishandeling ontving de politie een melding en stelde bij de woning een onderzoek in. Op het moment dat de agenten arriveerden vluchtte het drietal. Eén van hen werd tijdens zijn vlucht in een achtertuin aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeuren. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en dient nog uitgebreid gehoord te worden.

Politie verdenkt minderjarige van heling en / of diefstal bromfiets

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 14.30 uur in de Reitse Hoevenstraat een 15-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal cq. heling van een bromfiets. Op het bureau ontkende hij de bromfiets gestolen te hebben.

Surveillerende agenten troffen in de Reitse Hoevenstraat de verdachte zittend op een bromfiets aan. De bromfiets was niet voorzien van een kentekenplaat. Op het moment dat de agenten de jongen aan wilde spreken, gaf hij gas en trachtte weg te vluchten. De politie stak daar een stokje voor en stelde een controle in. Onderzoek wees uit dat de bromfiets op 08 maart jl. weggenomen was uit de Kapelmeesterlaan in Tilburg. De jongen mocht mee naar het bureau en de bromfiets is in beslag genomen.

Politie houdt man aan voor poging bedrijfsinbraak

TILBURG - De politie heeft gisterochtend in een woning in Udenhout een 22-jarige man, afkomstig uit Udenhout aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot inbraak, gepleegd op 05 oktober jl. in een bedrijf aan de Siriusstraat. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Op zondagochtend 05 oktober jl. rond de klok van 05.00 uur bezochten ongenode een bedrijf aan de Siriusstraat. Via overklimming lukte het de verdachten bij het pand te komen.Om het bedrijf binnen te kunnen komen werd het slot van de toegangsdeur geforceerd. In het bedrijf trachtte men een kast te openen. Er werden geen goederen buit gemaakt. Camerabeelden registreerde de inbraak waarop de politie een uitgebreid onderzoek instelde die leidde tot de aanhouding van de verdachte.

Politie deelt 37 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben
gisterochtend op verschillende locaties een verkeerscontrole
ingesteld. De politie schreef in totaal 37 bekeuringen uit. Zo werd de schooljeugd tussen 07.00 uur en 09.00 uur op de kruising Tongerlose Hoefstraat met de Ringbaan West gecontroleerd. In totaal kregen 9 jongeren een bekeuringen voor het negeren van het rode licht. Op de Ringbaan Noord schreef de politie 10 bekeuringen uit voor
uiteenlopende zaken. Op de Ringbaan West controleerden agenten het passerend bromfietsverkeer. In 18 gevallen overtraden de bestuurders de regels.

Auteur: Desirée Brabers