Politie Noord- en Oost Gelderland

Automobilist rijdt door na aanrijding

Doetinchem, 09-10-2008 o Op woensdagmiddag 7 oktober vond er omstreeks 12:30 uur aan de Brasem in Doetinchem een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een auto. De 37-jarige bromfietser raakte gewond aan zijn been. De bestuurder van de auto is na het ongeval doorgereden. Door tips van getuigen kon de politie de bestuurder later aanhouden.

De voertuigen kwamen met elkaar in botsing toen de automobilist vanuit het parkeerterrein de Brasem opreedt. De bromfietser kwam uit de richting van de Energieweg. De bestuurder van de auto heeft de bromfietser over het hoofd gezien. De bromfietser werd door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en bleek een beenbreuk te hebben opgelopen.

Op aanwijzingen van getuigen kon de politie automobilist snel aanhouden. De bestuurder bleek een 52-jarige inwoner van Doetinchem. De agenten vermoedden dat de man gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,6. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op tegen de man.