Politie Noord- en Oost Gelderland

Nepcontroleurs slaan hun slag

Apeldoorn, 09-10-2008 o Twee mannen hebben op donderdagmorgen 8 oktober sierraden weggenomen uit een woning aan de Jachtlaan in Apeldoorn. De politie is een onderzoek gestart en heeft een SMS-Alert bericht verzonden.

Rond 10:10 uur werd er bij de woning aangebeld. Een man vertelde de bewoners dat er een gasontploffing in de buurt had plaatsgevonden en dat er enkele dingen in huis moesten worden nagekeken. De bewoners vertrouwden het niet en wilden de politie bellen. Zij werden door de man gehinderd en deze liet een tweede man binnen. Nog voordat de bewoners actie konden ondernemen was de woning doorzocht en gingen de mannen weg. Er zijn sieraden uit de woning ontvreemd.

Naast deze diefstal zijn er nog twee meldingen uit het noordwestelijk deel van Apeldoorn over deze opdringerige mannen bij de politie gemeld.

Na het versturen van het SMS-alert bericht aan de inmiddels 10.000 aangesloten Apeldoorners kreeg de politie ook meldingen dat men in het zuidwestelijk deel bij bewoners aan de deur was geweest. Voor zover bekend is hier niemand gedupeerd geraakt.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt gedupeerden om via 0900 -8844 een afspraak te maken voor het doen van aangifte. Met tips over de verdachten kunt u hetzelfde nummer bellen.