Politie Noord- en Oost Gelderland

Scholier beroofd van Mp3-speler

Apeldoorn, 09-10-2008 o Op donderdag 8 oktober hebben er twee berovingen in Apeldoorn plaatsgevonden.
Een 14-jarige fietser uit Loenen (Gld) werd beroofd van zijn Mp3-speler en een 18-jarige Apeldoornse werd beroofd van haar handtas. De politie is een onderzoek gestart.

Een 14-jarige jongen uit Loenen fietste rond 15:50 uur, met zijn Mp3-speler in zijn hand, over het fietspad langs Kanaal-Zuid in Apeldoorn toen een andere jongen hem tegemoet kwam fietsen. Deze laatste keerde zijn fiets en dwong te 14-jarige te stoppen. Vervolgens griste hij de Mp3-speler weg en vluchtte.

Een 18-jarige meisje uit Apeldoorn fietste rond 22.40 uur over de Arnhemseweg in Apeldoorn komende uit de richting van het treinstation. Een jongen kwam naast haar fietsen en heeft onder bedreiging van een mes haar handtas meegenomen. Met een toevallig passerende kennis is ze op zoek gegaan naar de jongen. Ter hoogte van de Wormenseweg zagen ze hem fietsen. Hier heeft hij de handtas van zich afgegooid. Er zijn geen goederen uit gestolen.

Het gaat om twee verschillende verdachten en de politie zoekt getuigen van beide berovingen. Men kan bellen met 0900 8844.