Provincie Noord-Brabant

Persbericht

Datum 9 oktober 2008 Nummer 190

Na succesvolle regiogesprekken door Provinciale Staten

Webgesprekken vanavond van start!

Het laatste regiogesprek dat Provinciale Staten houden over inrichting van de Brabantse ruimte, vanavond in het stadion Willem II in Tilburg, is meteen de start van de webgesprekken over 'samen ruimte maken'. Op www.uwmeningoverruimte.nl kunnen bezoekers tot 3 november hun mening kwijt over de toekomst van de ruimte in Brabant. Provinciale Staten peilen hiermee de mening van Brabanders over hoe Brabant er in 2030 uit zou moeten zien.

Op de website www.uwmeningoverruimte.nl worden tot 3 november elke week nieuwe dilemma's voorgelegd die om een mening van de bezoekers van de website vraagt. Moeten er grote windmolenparken komen in Brabant? Moeten steden stadser worden en dorpen dorps blijven, of juist niet? Bezoekers kunnen hun meningen rond inrichting van de ruimte niet alleen aan Statenleden geven, maar ook aan elkaar.

Met de nieuwe Wet ruimtelijke ordening is de rol van de provincie over ruimtelijke ordening flink veranderd. De provincie kiest zijn eigen invulling van die nieuwe rol. Provinciale Staten gaan daartoe een verordening en een structuurvisie opstellen. Om rekening te kunnen houden met de mening van Brabanders, zijn regiogesprekken gevoerd in de hele provincie, en worden deze maand de 'webgesprekken' gevoerd.