Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans presenteert publieksversie Verdrag van Lissabon

09 okt 2008 | Staatssecretaris Timmermans overhandigde vandaag de publieksversie van het Verdrag van Lissabon aan de Vaste Kamercommissie voor Europese Zaken van de Tweede Kamer. `Ik kom hiermee mijn afspraak met de Kamer na'.
Timmermans (r) en de Vaste Kamercommissie Europese Zaken met de brochures

Naast de publieksversie presenteerde de staatssecretaris ook een brochure met het `waarom' van het nieuwe EU verdrag. Hierin staat in het kort beschreven waarom de Nederlandse regering het verdrag belangrijk vindt.

`De Kamer en ik hadden afgesproken om een makkelijk leesbare versie van het verdrag te maken en daarnaast een korte uitleg te geven over het standpunt van de regering', aldus Timmermans. `Met deze twee brochures hoop ik zoveel mogelijk Nederlanders te kunnen informeren over het nieuwe verdrag.'

Naast de twee brochures werd vandaag ook de vernieuwde website www.EuropahoortbijNederland.nl gelanceerd. `Op deze site proberen we zo interactief en laagdrempelig mogelijk met de Nederlandse burger te communiceren over Europa', aldus Timmermans.

Op de vernieuwde site zijn naast het weblog van Timmermans en het discussieforum, onder andere mini-documentaires van filmmaker Michiel van Erp te zien. In deze korte filmpjes schetst Van Erp een beeld van hoe andere Europeanen denken over Nederland en Nederlanders. Ook de brochures over het Verdrag van Lissabon zijn via deze site te downloaden. Ze kunnen daarnaast telefonisch worden besteld via Postbus 51.

Meer informatie


* Bestel de brochures via Postbus 51 Externe link


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl