Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Bewoners en gemeente eens over locatie en inrichting speelplekken

print
9 oktober 2008
Dinsdag 30 september jl. kwamen ongeveer 25 mensen die wonen bij drie Uithoornse speelzones naar het gemeentehuis om samen met de gemeente in een werkatelier mee te denken en praten over nieuwe speelplekken.

De animo viel eerst wat tegen, maar aan het eind van de bijeenkomst had iedereen toch een goed gevoel over de avond. De locaties van de speelplekken in de drie speelzones waren gekozen en de bewoners hadden hun mening gegeven over de inrichting van de speelplekken.

Meer speelplekken

Onlangs heeft de gemeenteraad het nieuwe speelbeleidsplan vastgesteld. Daarin staat dat Uithoorn is ingedeeld in 46 speelzones. Bijna elke speelzone krijgt twee speelplekken voor kinderen tot 8 jaar. Bij zes speelzones is er door ruimtegebrek geen plek voor twee speelplekken.

De eerste drie speelzones die worden aangepakt liggen resp. in de K-buurt in Meerwijk, aan de Nicolaas Beetslaan in Zijdelwaard en in de Wilgenhof in De Kwakel. Deze drie locaties zijn aangewezen als pilotproject en daarmee wil de gemeente ervaring opdoen.

Kinderen kiezen straks

In het werkaltelier konden de bewoners hun mening geven over de locatie en inrichting van de speelplekken in hun buurt . Als de voorstellen er straks liggen, mogen de kinderen uit de speelzones hun favoriete speelplek kiezen.

De gemeente wil de bewoners en kinderen rond alle 46 speelzones zo bij de speelplekken betrekken. De speelplekken moeten echte `ontdekplekken' worden.

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar gaat de gemeente bovendien het aantal speellandschappen uitbreiden. Er zijn er nu drie maar er komen er twee bij. De speelplekken en speellandschappen worden tussen 2009 en 2012 aangelegd.

Kijk op de website

Benieuwd waar de speelplekken in de K-buurt, Nicolaas Beetslaan en de Wilgenhof komen? Klik hier voor u een uitgebreid verslag van het werkatelier en de resultaten voor de drie speelzones. ^


* Werkatelier Speelplekken