Gemeente Elburg


Besluitenlijst van de raadsvergadering van 29 september 2008 (voortgezet op 1 oktober

2008)


1. De raad heeft unaniem ingestemd met de toetreding van Hattem tot de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

2. De raad heeft unaniem de heer G.A. van Zoest uit Elburg benoemd als bestuurslid van de Stichting Vicarieën Elburg.

3. De raad heeft unaniem de verordening huisvesting onderwijs vastgesteld. De verordening is aangepast aan het dualisme. Belangrijkste wijziging is dat het college voortaan het huis- vestingsprogramma onderwijs vaststelt (en niet langer de raad). De rol van de raad beperkt zich tot het vaststellen van een totaalbudget voor onderwijshuisvesting op de begroting.
4. De raad heeft unaniem de leden van de welstands- en monumentencommissie (her)benoemd.

5. De raad heeft de heer M. Braakensiek gemachtigd om op te treden in een rechtsprocedure bij de Raad van State inzake het bestemmingsplan Vossenakker. De fractie van Gemeente- belang en mevrouw Wegh van de PvdA hebben tegengestemd.
6. De raad heeft unaniem ingestemd met de vergoeding voor de leden van de WMO-raad en het Gehandicaptenberaad.

7. De raad heeft ingestemd met een garantstelling door de gemeente voor een eventueel aan te leggen linksafvak op de Flevoweg, indien de verkeersafwikkeling op de Flevoweg hier aanleiding toe geeft. De garantstelling is voorwaarde voor provinciale goedkeuring van het bestemmingsplan ten behoeve van tuincentrum De Nieuwstad.
8. De raad heeft unaniem ingestemd met de 1e begrotingswijziging 2008 van de Regio Noord- Veluwe. De wijziging betreft een extra bijdrage van 166.300,- vanwege de frictiekosten die worden gemaakt door overheveling van de GGD naar GGD Gelre-IJssel. De raad heeft tevens ingestemd met de begroting 2009 van de RNV. De raad heeft niet ingestemd met de meerjaarenbegroting 2010-2012 vanwege de nog af te bouwen frictiekosten RNV.
9. De raad heeft unaniem ingestemd met het ontwikkelen van een toekomstvisie. De raad heeft hiervoor een krediet van 97.000,- ter beschikking gesteld.
10. De raad heeft ingestemd met de 33e begrotingswijziging over de meicirculaire. De fractie van de PvdA heeft tegengestemd.

11. De raad heeft unaniem ingestemd met het WMO-beleidsplan.
12. De raad heeft tegen het voorstel van het college gestemd om de recreatielandjes te be- stemmen als natuurgebied met een persoonsgebonden overgangsrecht voor de huidige ei- genaren. De raad heeft daarentegen besloten dat haar motie van 2007 onverkort moet worden uitgevoerd, wat inhoud dat de recreatielandjes een positieve bestemming krijgen en dat de kosten voor de aan te leggen riolering worden verhaald op de eigenaren van deze recreatielandjes. De fractie van de SGP heeft voor het collegevoorstel gestemd.
13. De raad heeft ingestemd met de nota gezondheidsbeleid. Via een amendement van het CDA is een concrete, taakstellende opdracht aan het college meegegeven. De fractie van de Pv- dA heeft tegengestemd.

14. De raad heeft afscheid genomen van het raadslid M. van der Schootbrugge.
15. De raad heeft mevrouw E.H.C. ten Have ­ Schoonhoven toegelaten als raadslid.
16. De raad heeft een motie van Gemeentebelang weggestemd. De motie had ten doel toene- mend landbouwverkeer, ten gevolge van de afsluiting van de N302 bij Harderwijk voor landbouwverkeer tijdens de spitsuren, tegen te gaan. De fracties van GB en de PvdA heb- ben voorgestemd.

17. De raad heeft een motie van de PvdA over het verminderen van het aantal wethouders weggestemd. De fracties van PvdA, VVD en GB waren voor de motie.