Gemeente Venlo


Wachttijden voor gemeentelijke loketten afgenomen

9-10-2008

De in juni genomen maatregelen om de wachttijden voor de gemeentelijke loketten te verkorten blijken te werken. De gemiddelde wachttijd in de stadswinkels van Venlo en Tegelen is afgenomen met 30%.

Moest men voorheen nog zo'n acht tot tien minuten wachten aan het loket, nu is dat gemiddeld tussen de vijf en zeven minuten. Naast een vermindering van de wachtrijen is ook het aantal klachten over de wachttijden flink afgenomen. Over het jaar 2008 is tot op heden slechts één klacht binnengekomen. In 2007 zijn 23 klachten geregistreerd over te lange wachttijden. Deze klachten hadden voornamelijk betrekking op de drukste periode van het jaar voor de afdeling publiekszaken, de maanden april, mei, juni en juli.

Uit deze eerste bevindingen blijkt dat de gekozen aanpak zijn vruchten begint af te werpen, aldus wethouder Peter Freij (Natuur, Cultuur & Organisatie). De gemeente wil een goede dienstverlener zijn en streeft ernaar om haar klanten zo goed en snel mogelijk te helpen.

De afname van de wachtrijen is het gevolg van een aantal maatregelen dat in juni van dit jaar genomen is. Zo is de personele bezetting geoptimaliseerd en zijn sinds die tijd op donderdagavond alle loketten geopend. Daarnaast zijn de openingstijden op woensdag- en donderdagmiddag van 14.00 naar 16.00 uur verlengd, in deze tijd wordt er alleen op afspraak gewerkt. Een andere verandering is dat er voortaan op het stadskantoor in Venlo een afspraak gemaakt kan worden voor het aanvragen van nieuwe paspoorten, rijbewijzen, uittreksels uit geboorte- en bevolkingsregisters en dergelijke. Een afspraak maken kan telefonisch (077-3596666), per email (burgerzaken@venlo.nl) of aan een van de balies.

Even snel voor het werk naar de gemeente kan ook, doordat de loketten een uur eerder open zijn dan voorheen. Wie tussen 08:00 en 09:00 uur geholpen wil worden, moet wel een afspraak gemaakt hebben.