Impuls Kinderopvang winnaar Beste Calibris Leerbedrijf 2008

09/10/2008 15:25

Calibris

Impuls Kinderopvang uit Amsterdam is vandaag uitgeroepen tot Beste Calibris Leerbedrijf 2008. Dit gebeurde tijdens het Calibris-jaarcongres in Zeist. Van de ruim 39.000, door Calibris erkende, leerbedrijven (bedrijf waar een leerling stage loopt) in de sectoren Zorg, Welzijn en Sport waren er drie genomineerd: de Holtkampschool uit Goes, Stichting Der Sjtiel uit Landgraaf en Impuls Kinderopvang uit Amsterdam.

Juryvoorzitter Bart Jonkers, bestuurslid van Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs maakte de winnaar bekend en reikte de prijs, een sculptuur, uit. Bovendien ontving Impuls een cheque van 2.500 euro om te besteden aan een onderwijsproject. "Impuls, Der Sjtiel en de Holtkampschool zijn drie bijzondere leerbedrijven. Voor de jury was doorslaggevend dat Impuls stagiaires een goede kans op een baan biedt en met beide benen in de wijk staat", zei Jonkers. De jury bestond uit vertegenwoordigers van FNV-Sport, Verenging Gehandicaptenzorg Nederland, Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs en Calibris.

Impuls speelt actief in op ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en heeft het opleidingsbeleid geïntegreerd in de

organisatie. Het leerbedrijf geeft goede begeleiding aan leerlingen en laat zien dat door goed op te leiden

er geen personeelstekort ontstaat. Men houdt rekening met het feit dat de organisatie allerlei soorten mensen nodig heeft; jong, oud, vrouw, man, autochtoon en allochtoon, en is zo een afspiegeling van de wijk. Impuls is actief in het Expertisecentrum Kinderopvang Amsterdam en is actief in een klankbordgroep van het roc.

Beoordeling

De juryleden hebben de genomineerde leerbedrijven beoordeeld op hun visie op opleiden en begeleiden. Daarnaast is de innovatie in het leerbedrijf beoordeeld. Er is gekeken naar de kwaliteit van de stageplaatsen, de begeleiding van de leerlingen door het personeel en de innovatieve wijze waarop de stageplaatsen zijn vormgegeven. Ook heeft de jury gekeken naar de manier waarop het leerbedrijf met haar omgeving samenwerkt. De bevindingen zijn getoetst aan de ervaring en beoordeling van de leerlingen.

Calibris

Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Op de site van Calibris, www.calibris.nl, staat meer informatie (o.a. filmpjes) over de winnaar en de genomineerde leerbedrijven.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.calibris.nl/leerbedrijf/artikel.php?type=hm&id=380


Noot voor de redactie:

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven