Nederlandse Tafeltennisbond

finales bij de EK
Dubbel Trinko Keen/Werner Schlager bereikt de achtste finales bij de EK

Trinko Keen en zijn Oostenrijkse dubbelpartner Werner Schlager hebben de laatste zestien bereikt bij de Europese Kampioenschappen in het Russische Sint-Petersburg. Het duo klopte de Slowaken Thomas Keinath en Peter Sereda met 3-1 (12-10, 9-11, 11-5 en 11-3).

Keen en zijn partner Schlager, de ex-wereldkampioen in het enkelspel, beslisten de eerste game in de verlenging met 12-10. Na nipt verlies in de tweede (9-11) kwam het tweetal, gecoached door de Oostenrijkse bondscoach, goed op stoom. Ze lieten de Slowaken met 11-5 en 11-3 kansloos.

De rolverdeling tussen de Arnhemmer en Schlager is duidelijk. De Nederlander controleert achter de tafel om zo de scherpe aanval van de Oostenrijker in stelling te brengen. ,,Dit is het spelsysteem wat we moeten spelen", toonde Keen zich tevreden. ,,In de tweede game hielden we ons even niet aan de afspraken, maar dat herstelden we daarna prima."

De heren spelen donderdagavond om 18:00 uur Nederlandse tijd om een plaats bij de laatste acht. Daarin ontmoeten Keen en Schlager het Spaanse koppel He Zhi Wen/Carlos Machado.

Carla Nouwen en Linda Creemers namen het in de derde ronde bij de dames op tegen het Italiaanse topdubbel Wenling Tan-Monfardini/Nikoletta Stefanova. De Nederlandse tafeltennissters pakten brutaal de eerste gamet met 11-6 en konden ook in het vervolg van de partij goed meekomen. Na verlies in de tweede game (5-11), ging de derde doorgang gelijk op tot 8-8. Na de time-out liep het Italiaanse koppel door naar de gamewinst: 11-8. In de vierde game liepen de Nederlandse dames een achterstand op die niet meer werd ingehaald: 11-7.

Uitslagen EK donderdag, dubbelspel 3e ronde:

Keen/Schlager (Oos) - Keinath/Sereda (Slw) 3-1 12-10 9-11 11-5 11-3

Creemers/Nouwen - Tan-Monfardini/Stefanova (Ita) 1-3 11-6 5-11 8-11 7-11
Achtste finales Dubbelspel Heren
Keen/Schlager (Oos) - He/Machado (Spa) 18:00 uur

NTTB/HH