Politie Zaanstreek-waterland

Bromfietsers met slok op moeten rijbewijs inleveren

assendelft, 09-10-2008 o Assendelft, 8 oktober, 17:30-23:30 uur - Tijdens een alcoholcontrole op de Dorpsstraat en de Communicatieweg Oost heeft de politie woensdagavond drie automobilisten, drie bromfietsers en één fietster aangehouden.

Het meest gedronken had een 35-jarige vrouw uit Assendelft. De vrouw was op haar fiets tegen een stilstaande bus gebotst. Zij bleek een alcoholgehalte van 1,96 te hebben en kreeg een proces-verbaal. Verder mocht de Assendelftse tien uur lang geen enkel voertuig besturen. Een 41-jarige Poolse automobilist die geen vaste woon- op verblijfplaats had, moest ter plekke 350 euro afrekenen en kreeg een rijverbod van drie uur.
Twee 17-jarige bromfietsers, uit Krommenie en uit Wormerveer, hadden beide een alcoholgehalte van rond de 1 en moesten hun
bromfietsrijbewijs inleveren.
Tijdens de controle werd ook een dronken fietser aangehouden die een stopteken negeerde. Een agent dwong de 25-jarige man uit Utrecht uiteindelijk tot stoppen, waarop de fietser op de grond belandde. De man weigerde vervolgens mee te werken en schold de agenten uit. Ook wilde hij niet zeggen wie hij was. Nadat de man bleef weigeren zijn identiteit bekend te maken, werd hij in verzekering gesteld ter vaststelling van zijn identiteit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken en het beledigen van politieagent. De man verklaarde achteraf spijt te hebben van zijn gedrag.