Politie Zaanstreek-waterland

Dronken bestuurder wil roes uitslapen

Purmerend, 09-10-2008 o Purmerend, 8 oktober, 00:25 uur - In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige automobilist uit Purmerend.

De man zat met een flinke slok op (1,55 ) achter het stuur van zijn auto. Agenten zagen tijdens hun surveillance een bestelauto op de vluchtstrook van de afrit van de A7 stil staan. Bij het openen van het portier roken de agenten een dranklucht en de bestuurder sprak met dubbele tong. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar verklaarde hij dat hij zijn voertuig aan de kant gezet had om wat te gaan slapen. De agenten hadden de man voorovergebogen over het stuur aangetroffen. Tegen de Purmerender is proces-verbaal opgemaakt. De man bleek al twee keer eerder te zijn aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Op de Salvador Allendelaan in Purmerend werd donderdagochtend omstreeks kwart voor drie een 55-jarige man uit Volendam aangehouden. De automobilist zat met een alcoholgehalte van 1,16 achter het stuur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en daarnaast kreeg hij een rijverbod van vijf uur.