FNV Bouw komt in actie over hogere kilometervergoeding

09/10/2008 15:37

FNV Bouw

FNV Bouw is tevreden met de uitkomsten van het Najaarsoverleg, maar is teleurgesteld dat er (nog) geen afspraken zijn gemaakt over een verhoging van de belastingvrije kilometervergoeding van 19 naar 22 cent.

FNV Bouw blijft inzetten op hogere onbelaste kilometervergoedingen en roept zijn leden en sympathisanten op tot actie. En wel om via een sticker op de auto aan te geven dat de kilometervergoeding snel omhoog moet. De actie gaat eind deze week van start, als er ruim 300.000 stickers bij alle FNV Bouw leden op de mat vallen. Om zelf op hun auto te plakken en ook uit te delen aan vrienden/bekenden/sympathisanten. Op woensdag 15 oktober zal de actie op een aantal grote bouwplaatsen in Nederland een vervolg krijgen.

Op het Najaarsoverleg van afgelopen dinsdag bleek dat het kabinet nog altijd niet over de brug wil komen met een hogere onbelaste kilometervergoeding. FNV Bouw-voorzitter Dick van Haaster: "Hoewel we tevreden zijn over onze gemaakte afspraken over koopkrachtverbetering voor iedereen, zijn we dat bepaald niet over de reiskostenvergoeding van werknemers die voor hun werk op hun auto zijn aangewezen. Het blijft toch te gek voor woorden dat deze mensen eerst geld mee moeten nemen naar hun werk, alvorens te kunnen beginnen met dat werk. Het gat tussen de werkelijke kosten en de netto vergoeding is veel te groot geworden. Wij pleiten dan ook voor een verhoging van de onbelaste kilometervergoeding voor alle groepen werknemers waarvoor de auto (vrijwel) de enige mogelijkheid is om op het werk te komen. Wij willen dat de reiskosten die de werknemer voor de baas maakt worden vergoed. Zonder dat de schatkist daar rijker van wordt. Het is voor ons onbegrijpelijk dat het kabinet stil blijft zitten, terwijl de werkgevers het feitelijk al met ons eens zijn op dit punt. Daarom is het nu tijd voor actie!"