Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 09-10-2008

Politie onderzoekt beroving geldloper

BREDA: De politie is met een onderzoek gestart naar aanleiding van de beroving van een geldloper die vanmorgen omstreeks 09.25 uur in een winkel op het Brabantplein heeft plaats gevonden. De daders maakten daarbij een geldkoffer uit. Tijdens hun vlucht explodeerde de koffer. Door een chemische reactie zijn de bankbiljetten besmeurd met verf en vermoedelijk onbruikbaar geworden.

Vanmorgen moest op het winkelcentrum een geldautomaat bijgevuld worden. Een vrouwelijke geldloper liep vanuit de transportauto met een waardekoffer de winkel in. Vervolgens kwam er een scooter met twee mannen aanrijden die voor de zaak stopten. Dit bleken overvallers te zijn die ook de zaak binnen gingen en daar de geldloper bedreigden met vermoedelijk een schroevendraaier of een dergelijk steekvoorwerp. Zij maakten de geldkoffer buit, liepen naar buiten en stapten op hun scooter en reden weg. Circa 50 meter verder plofte de geldkoffer. Dit werd gedaan vanuit de geldauto. De daders zijn daarop met de
binnenkoffer verder gevlucht in de richting van de Tilburgseweg. De buit is besmeurd met verf en vermoedelijk niet meer bruikbaar.

De politie heeft ter plaatse direct een buurtonderzoek en een
sporenonderzoek ingesteld. Ook is in een straal van 3 kilometer rond het incident aan 5657 deelnemers een SMS-Alert bericht verstuurd met daarin de navolgende informatie:Ivm overval op geldloper Brabantplein gezocht:2 daders, 1 getint,1 blank op donkere scooter. Zijn mogelijk met oranje verf besmeurd, 0900-8844.

Automobilist rijdt voortuin in en botst tegen geparkeerde auto en muur

PRINSENBEEK: Woensdagavond is omstreeks 22.00 uur een 19-jarige Bredanaar de macht over het stuur van zijn auto verloren, waarna hij links van de weg een voortuin inreed. Door de voortuin heen botste zijn auto tegen een geparkeerde auto die vervolgens tegen de muur van de erfafscheiding botste. De ravage ter plaatse was groot. Gelukkig bleven de bestuurder en twee inzittenden, jonge mannen van 18 en 19 jaar eveneens uit Breda ongedeerd. De bestuurder vertelde dat een brandende sigaret achter zijn rug was gevallen. Hij wilde de sigaret daar weg hebben. In de consternatie had hij per ongeluk op de
gaspedaal in plaats van de koppeling gedrukt. De politie maakt een dossier op.

Bureau Brabant besteedt aandacht aan beroving in buitengebied

BREDA: Volgende week besteedt de politie in Bureau Brabant onder meer aandacht aan een brute beroving in Breda, die op 2 oktober jl. heeft plaats gevonden.

Een 55-jarige vrouw uit Sprundel loopt op donderdag 2 oktober 2008 aan het eind van de middag te wandelen in het buitengebied van Breda, bij de Mastdreef. Als zij daar loopt ziet zij een auto rijden en wordt zij opeens aangesproken door de bestuurder van die auto. De man wil dat de vrouw geld aan hem geeft. De man stapt hierna uit zijn auto en zegt nog een keer dat hij geld wil van de vrouw en steekt het
slachtoffer direct daarop met een mes in haar nek terwijl hij nog eens roept dat hij geld wil. De dader stapt meteen weer in zijn auto en rijdt weg terwijl de vrouw zwaar gewond achter blijft. Zij wordt gelukkig opgevangen door buurtbewoners. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en geopereerd.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 13 oktober om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald , de laatste uitzending is op dinsdag 14 oktober om 17.00 uur.

Politie waarschuwt ondernemers voor geldwisseltruc

BREDA: Op het politieteam Zuid Oost zijn gisteren twee meldingen binnen gekomen van mannen die in winkels geprobeerd hadden een geldwisseltruc uit te halen. Het ging om winkels aan de Prins
Hendrikstraat en Ginnekenweg. De daders zouden net geklede mannen zijn van mogelijk Arabische afkomst.

De mannen kwamen los van elkaar de winkel aan de Prins Hendrikstraat binnen. Ze spraken Engels. Ze zochten een klein artikel uit dat ze afrekenden met vijf euro. Vervolgens wilde een van de mannen, nadat die in de kassalade haf gekeken vijftig euro wisselen. Hij had vijf briefjes van 10 in zijn handen en wilde daarvoor een bankbiljet van 50. dat wilde hij zo vertelde hij in het Engels voor zijn verzameling. Terwijl hij de medewerkster aankeek, ging hij al met één hand naar de lade. De alerte caissière vertrouwde de man niet en wist nog op tijd de kassalade te sluiten. Hierna verlieten beide mannen de winkel. Ze zijn daarna nog in andere zaken geweest met een zelfde verhaal. Voor zover de politie nu heeft achterhaald, zijn er geen winkeliers die benadeeld zijn door het duo.

Arrestatie na huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie heeft vannacht een 23-jarige man uit Etten-Leur aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou in de woning zijn 55-jarige vader mishandeld en bedreigd hebben. Agenten die in de woning waren, zagen dat de verdachte zijn vader met gebalde vuist tegen de borst sloeg. Eerder had de verdachte al uit boosheid een computerkast vernield. De zoon gebruikt kennelijk harddrugs en drinkt veel alcohol. Hij was erg agressief, agenten hebben hem met enige dwang onder controle gebracht. Hij is in verzekering gesteld. De politie overlegt met instellingen in verband met zijn geestelijke gesteldheid. Zijn vader heeft aangifte gedaan.

Slachtoffer diefstal herkent dader en stelt achtervolging in

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur op
aanwijzing van een 18-jarige Bredase op de Boschstraat een 32-jarige Roosendaler aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van haar portemonnee en een GSM-telefoon, gepleegd op zondag 5 oktober jl.

Bike agenten kregen gistermiddag een melding dat een vrouw een mogelijke dief aan het achtervolgen was. Zij liepen op de Vlaszak. Op de hoek met de Boschstraat spraken de fietsagenten de vrouw aan. Zij wees naar een man die reeds de Boschstraat was ingelopen. Ze vertelde dat dezelfde man zondagmiddag bij een fastfoodrestaurant aan de Karnemelkstraat haar portemonnee en de telefoon van haar vriendin had gestolen. Ze was hem toen ook al achterna gegaan en wist nog wel haar portemonnee terug te krijgen. Later werd pas duidelijk dat de telefoon van haar vriendin ook gestolen was. Hij was er vandoor gegaan. De agenten hebben daarop de verdachte aangehouden. Hij blijkt een bekende veelpleger te zijn. Hij had in zijn tas een aantal dozen parfums te hebben, waarvan hij de herkomst niet wilde vertellen. Hij is in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk